Radio Gaga, The World's Worst Place to be Disabled?

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Still uit The World's Worst Place to be Disabled? Beeld Youtube
Still uit The World's Worst Place to be Disabled?Beeld Youtube

Radio Gaga

CANVAS, 21.15 UUR

Acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder zijn met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio te gast op het terrein van Huize Godtschalck, een bejaardentehuis dat voorrang geeft aan zeevaarders. René was z'n hele leven schipper en vertelt met tranen in de ogen hoe het voelde om op zee te zijn.

Andere Tijden

NPO 2, 21.20 UUR

Deze week het verhaal van Tiffany Pham, die in 1975 als 9-jarige in een bootje Vietnam ontvluchtte. Net als honderdduizenden anderen in die tijd maakte ze de barre tocht in een gammel vaartuig; van haar 140 reisgenoten leefden er nog maar 91 toen de Nederlandse gastanker Antilla Bay te hulp schoot.

Afghanistan 1979

CANVAZ, 22:00 uur

Documentaire over de inval van de Russen in Afghanistan tijdens het staartje van de Koude Oorlog. Uit het fundamentalistisch-islamitische verzet tegen de Sovjets ontstond uiteindelijk Al Qaida. Het programma bevat recent vrijgegeven archiefbeelden en getuigenissen van onder anderen Michail Gorbatsjov.

Merci Merckx

EEN, 20.35 UUR

Terugblik op de successen die de Belgische wielergrootheid Eddy Merckx in Italië behaalde. Presentator Karl Vannieuwkerke rijdt daarvoor de route van klassieker Milaan-San Remo en bezoekt de Italiaanse oud-coureur Felice Gimondi, die herinneringen ophaalt aan zijn strijd met Merckx.

Verlegen om woorden

NPO 2, 23.00 UUR

Documentaire over mensen die laaggeletterd zijn en daar nu na lange tijd iets aan willen doen. Zo is daar Edwin. Hij heeft 41 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt en moet nu voor het eerst online op zoek naar een nieuwe baan. Complicerende factor: hij heeft nog nooit zelf een computer gebruikt.

The World's Worst Place to be Disabled?

BBC 1, 23.35 UUR

Een schokkend verslag van journaliste Sophie Morgan over de leefomstandigheden van lichamelijk gehandicapten in Ghana. Morgan, die zelf na een ongeluk blijvend verlamd raakte vanaf haar middel, ziet hoe hulpbehoevenden worden verstoten en op straat belanden.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden