Rabobank juicht te vroeg: 'Wij de goedkoopste!'

Op vakantie? Credit card mee! Niet om geld op te nemen uit de muur, maar gewoon om het eten of het souvenir mee te betalen....

De meeste vakantiegangers kopen thuis alvast wat Oostenrijkse schillingen of Franse francs in om te kunnen tanken en de eerste dagen in den vreemde wat geld op zak te hebben. Dit buitenlands geld kan sinds enige tijd ook uit de automaat worden getrokken, bijvoorbeeld op het station Den Haag CS, maar meestal worden de benodigde valuta bij bank, grenswisselkantoor of postkantoor gehaald.

Het meeste profijt van zijn in te wisselen guldens krijgt de vakantieganger bij de Rabobank. Uit een klein onderzoek van het zakenblad Bizz blijkt dat deze bank veruit de meeste Franse francs geeft voor een gulden, ook als de provisiekosten worden meegerekend. Het verschil kan oplopen tot enkele tientallen bij inwisselen van 500 gulden, vergeleken met bijvoorbeeld ABN Amro of het grenswisselkantoor.

'Wie op vakantie gaat is het goedkoopst uit bij de Rabobank', juicht de bank daarom in een persbericht. Maar nu een eigen onderzoekje en niet dat van Bizz. Welke koers hanteerde wie afgelopen donderdag en hoeveel provisiekosten worden in rekening gebracht als voor 500 gulden Franse francs worden gekocht?

koers provisie aantal

francs

Postbank 34,25 3,00 1451

GWK 34,25 4,00 1448

ABN Amro 34,35 3,50 1445

Rabo 34,30 5,00 1443

Oftewel, bij de Rabobank levert een ingewisselde gulden de vakantieganger niet de meeste maar juist de minste hoeveelheid francs op.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden