Raad Almere stelt onderzoek in naar stadshart

ALMERE (ANP) - De gemeenteraad van Almere gaat onderzoeken of het college van burgemeester en wethouders voldoende informatie heeft verstrekt over de bouw van het nieuwe stadshart. Ook de samenwerking tussen de verschillende gemeentelijke diensten wordt onderzocht.

"We willen zeker weten of het goed zit'', zei PvdA-raadslid K. Wolzak vrijdag. Nog voor de opening van het duurste plekje van het stadshart bleek dat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Om die reden werd de feestelijke opening een aantal weken geleden op het laatste moment afgeblazen. Zaterdag opent het winkelcentrum haar deuren alsnog officieel.

De uitgestelde opening is aanleiding voor de raad om het bouwproces kritisch te onderzoeken. Dit op initiatief van de sociaaldemocraten. Wolzak: ,,Het is een groot, ingewikkeld en aansprekend bouwproces, waarin verscheidene gemeentediensten samenwerken. We kunnen hier alleen maar van leren, want we zijn nog niet uitgebouwd in Almere.''

Commissie

Samen met de griffier stelt de raad volgende week de onderzoekscommissie samen en worden de vragen geformuleerd. Dat neemt volgens de PvdA'er een paar weken in beslag. Hoe lang het onderzoek gaat duren, weet hij niet. ,,We hebben geen haast. De situatie is onder controle met de maatregelen die zijn getroffen.''

Het college van burgemeester en wethouders heeft al twee onderzoeken ingesteld. TNO onderzoekt de technische aspecten rondom woontoren het Kanteel. Ook de procedure rondom het vergunningenbeleid wordt onder de loep genomen.

De raad vindt overigens dat ze goed is geïnformeerd door het gemeentebestuur. ,,We gaan er van uit dat wat het college vertelt waar is, maar wij hebben nu eenmaal een controlerende taak'', zegt Wolzak.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden