Quote

Het wordt als Ajacied steeds moeilijker vol te houden dat PSV maar een clubje uit de provincie is. Eigenlijk is het ook een veel leukere club dan Ajax....

Cabaretier en oud-Ajacied Viggo Waas in JFK

Als je de media moet geloven, doet Ajax het dit seizoen verre van goed (...). Natuurlijk moet je kritisch zijn, maar het relativeringsvermogen lijkt in de media meer uitzondering dan regel.

Ajax-trainer Henk ten Cate in De Voetbal Trainer

Bij FC Barcelona had ik natuurlijk ook te maken met een grote mediadruk, maar de Spaanse journalisten lijken meer respect te tonen. Er wordt door hen niet op de man gespeeld. Als je won, was het goed. Als je verloor, was het slecht. Klaar.

Ten Cate

Weet jij hoeveel leden de Nederlandse bobsleebond heeft? Veertien. Die bond heeft echter wél de A-status en er wordt speciaal een bobsleestartbaan gebouwd. Voor de curlingbond is een baan aangelegd en een buitenlandse coach ingehuurd.

Bondscoach (van bijna 100 duizend vrouwen) Vera Pauw in Voetbal International.

In het vrouwenhockey hebben afgelopen jaar 19 landen een interland gespeeld. In het vrouwenvoetbal waren dat er 147 (...)! De verhouding is helemaal zoek. Daarom moet de overheid ook eens wakker worden.

Pauw

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden