Quotes

'Ik ben er niet om technisch bestuurslid Rob Baan en trainer Bert van Marwijk te verdedigen. Ik kan ze alleen maar beschermen....

Jorien van den Herik, voorzitter Feyenoord, in Elsevier

In 1998 hadden wij vanwege de kleinkinderen besloten naar Rotterdam terug te keren. Ik had een optie op een penthouse. Er zou een aparte lift voor ons worden gebouwd zodat ik niet op elke verdieping over voetbal hoefde te praten. Op een dinsdag kwam die FIOD-inval. Op zaterdag heb ik het penthouse afgeblazen. Ik kom nooit meer terug in Nederland.

Jorien van den Herik

Langzamerhand vraag ik me af waar ik in godsnaam mee bezig ben. Drie dagen per week besteed ik aan AZ. Maar ik heb ook nog een bedrijf met 2000 man personeel, een museum en schaatsploegen die aandacht nodig hebben. Deze week ben ik maandag en dinsdag om drie uur 's nachts wakker geworden. Dan zet mijn vrouw een kopje thee en praat ik er een uurtje over met haar. Ik geloof niet dat iemand in de gaten heeft dat ik dag en nacht aan het knokken ben voor AZ.

Dirk Scheringa, voorzitter AZ, in De Telegraaf

Als ik een voorstel lanceerde duurde het heel lang voordat dat over alle schijven was gepasseerd en als er dan eindelijk een beslissing uitrolde herkende ik soms mijn eigen plan niet meer. Dat vind ik geen beleid. De prestaties van de afgelopen jaren waren gebaseerd op het werk van een paar eigenwijzen. Niet op beleid.

Frank Louter, ex-bondscoach turnbond, in Trouw

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden