Background

PVV-lijsttrekker Machiel de Graaf: een harde werker

DEN HAAG - Machiel de Graaf (41) is verkozen tot lijsttrekker van de Partij voor de Vrijheid (PVV) voor de Eerste Kamer. Hieronder volgt een profiel van de visserszoon.

Machiel de Graaf.

Machiel de Graaf is geboren in Scheveningen en woont nu in Den Haag. Hij is daar fractievoorzitter bij de PVV sinds januari 2010. Tot maart 2010 was hij vicefractievoorzitter. Daarnaast werkt hij als beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van de PVV sinds november 2010.

Voor zijn politieke carrière had hij verschillende banen als fysiotherapeut en in de farmaceutische industrie. Hij heeft diverse diverse cursussen gedaan in marketing, training/coaching en communicatie (1999-2007), cursussen op het gebied van sportfysiotherapie en revalidatiefysiotherapie(1995-1996), HBO-Fysiotherapie (1990-1994), HEAO (1989-1990). In 2009-2010 kreeg hij politieke training van de PVV.

Harde werker
Fractieleider van de Haagse Stadspartij Joris Wijsmuller noemde De Graaf eind vorig jaar een harde werker, in tegenstelling tot de voormalige fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, Sytse Fritsma. Politieke fracties in Almere en Den Haag hadden steeds meer kritiek op de afwezigheid van de PVV-fractievoorzitters tijdens belangrijke bestuursvergaderingen.

De Graaf ging met zijn fractie begin dit jaar uit protest niet naar een nieuwjaarsreceptie van het Haagse college. De Graaf: 'Een 'gratis' feest voor 1500 mensen, ter meerdere eer en glorie van de bestuurlijke elite, waarbij 150.000 euro aan belastinggeld wordt weggegooid, is brutaal en bespottelijk!'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.