PVV: 'Liever zakkerig dan hypocriet'

De zogenaamde 'Arabische Lente' is eigenlijk meer een burgeroorlog, schrijft PVV-europarlementarier Barry Madlener. Daarom verdient ze de Sacharovprijs niet.

Europarlementarier Barry Madlener van de PVV.

Woensdag is de Sacharovprijs uitgereikt aan de zogenaamde 'Arabische Lente'. Althans, aan vertegenwoordigers hiervan. Deze vrijheidsprijs van het Europees Parlement is opgedragen aan het proces van 'democratisering' van de Arabische wereld, dat door vele naïevelingen steevast 'Arabische Lente' wordt genoemd.

Wij, PVV-europarlementariërs, hebben ons afzijdig gehouden van deze prijsuitreiking. Wij zijn maar even een kopje koffie gaan drinken. Net als tientallen andere europarlementariërs trouwens. Deze zogenaamde 'Arabische Lente' is eigenlijk meer een burgeroorlog.

Tienduizenden doden en een thans allerminst rooskleurige situatie in Arabische landen. Egypte dreigt overgenomen te worden door fundamentalistische moslims waardoor de vrijheid van christenen, homo's, vrouwen en niet-moslims ernstig bedreigd wordt. Libië ligt compleet in puin.

In de meeste Arabische landen zal er een of andere vorm van sharia worden ingevoerd. De vrijheid is de grote verliezer van deze 'Arabische Lente'. Daar moeten we toch geen Sacharovprijs aan toekennen?

VVD'er Hans van Baalen noemt de PVV zelfs 'zakkerig' als de PVV weigert mee te klappen bij deze onzinnige prijsuitreiking. De twee moedige mensen die de prijs in ontvangst kwamen nemen lieten zich het applaus van de europarlementariërs welgevallen.

Zouden ze eigenlijk wel beseffen dat nog geen jaar geleden vette deals werden voorbereid tussen deze fanatiek klappende politici en het door hen zo gehate regime van Kadhafi?

Toen ik vorig jaar Kaddafi een schurk en een dictator noemde waar we geen zaken mee zouden moeten doen werd ik weggehoond door mijn collega-parlementariërs! Een schriftelijke vraag werd geweigerd omdat ik Kaddafi een dictator noemde.

Van Baalen bleef stil of was er niet toen er een overeenkomst met Kaddafi werd voorbereid. Nu staan ze luid te klappen voor de twee moedige overwinnaars van het regime van zowel Kaddafi als Mubarak. Op naar de volgende deal? Ik neem nog een slok van mijn koffie...

Barry Madlener is delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden