PvdA en D66 tegen verhoging bijdrage voor kinderopvang

Twee van de drie regeringsfracties, PvdA en D66, zijn tegen een verhoging van de ouderbijdragen voor de kinderopvang. Volgens de Tweede-Kamerleden Vliegenthart van de PvdA en Van Vliet van D66 is de kans groot dat rijkere ouders hun kinderen onderbrengen in het zwarte circuit of in de particuliere opvang als...

Van onze verslaggeefster

DEN HAAG

Staatssecretaris Terpstra van Welzijn erkende donderdag in Den Haag Vandaag dat dit risico bestaat. Wat er uiteindelijk met ouderbijdragen gaat gebeuren, hangt voor een belangrijk deel af van de fiscale aftrekmogelijkheden. Terpstra moet nog met haar collega Vermeend van Financiën bespreken of de aftrekregels worden verruimd als de ouderbijdragen omhoog gaan.

Het kabinet is er voorstander van om de ouderbijdragen voor kinderopvang kostendekkend te maken voor ouders met een inkomen vanaf ongeveer vijftigduizend gulden. Maar het rijk heeft formeel niets over de hoogte van de bijdragen te zeggen sinds de gemeenten - dit jaar voor het eerst - verantwoordelijk zijn voor de kinderopvang.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden