Publiek bepaalt Beste Zorgidee 2013

Wie heeft het Beste Zorgidee van 2013 bedacht? De vijf finalisten zijn bekend, nu kan het publiek tot 24 november stemmen op de site hetbestezorgidee.nl. Wordt het een gekleurd polsbandje voor ziekenhuispatiënten, het mitella-T-shirt of toch de sms met tips van de huisarts?

null Beeld ONVZ
Beeld ONVZ

Met de zesde editie van Het Beste Zorgidee vestigde initiatiefnemer ONVZ sowieso een record. Nog nooit eerder stuurde het publiek zo veel ideeën in: de jury werd overladen met goede, praktische en briljant eenvoudige ideeën. Veruit de meeste inzendingen gingen over ideeën voor apps voor smartphones, zoals sportapps. Medicijntrouw, fraude, verspilling en preventie waren eveneens populaire onderwerpen.

Polsbandje
De vijf finalisten zijn Henriëtte Vredeveld-Mulders, Tjarko Rookmaker, Christi Kuiper samen met Nienke Spaan, Janno Barlage en René van Dijk. Henriëtte Vredeveld-Mulders stelt voor een gekleurd polsbandje in te voeren voor ziekenhuispatiënten waaraan in één oogopslag te zien is of deze patiënt een allergie of diabetes heeft. Tjarko Rookmaker bedacht een sociaal leenstelsel, waarmee ex-studenten hun studieschuld kunnen afkopen door hulpbehoevende mensen te helpen.

Mitella
Nienke Spaan ontwierp samen met Christi Kuiper een mitella-T-shirt, voor mensen met een botbreuk. Fysiotherapeut Janno Barlage stelt voor dat artsen voortaan patiënten per sms of e-mail adviezen sturen die tijdens het consult besproken zijn. En cardioloog René van Dijk stuurde een digitale vragenlijst in, die een patiënt kan invullen voordat hij naar een specialist gaat. Op deze manier kan sneller de juiste specialist worden gevonden en aanvullend onderzoek van tevoren worden ingepland.

Iedereen kan vanaf nu op de website www.hetbestezorgidee.nl stemmen welk idee wat hem of haar betreft de prijs zou moeten krijgen. Op dinsdag 26 november wordt bekendgemaakt wie Het Beste Zorgidee van 2013 heeft bedacht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden