PTT Post even zuinig op pakjes als op klanten

Ruim 57 duizend postbodes bezorgen elke 23 miljoen poststukken op 7 miljoen adressen in Nederland. Dan wil er wel eens iets fout gaan, zoals R....

Bijdragen: Jet Bruinsma en Peter van Ammelrooy

Bij een uitgeverij in Cheyenne (Verenigde Staten) bestelde de Rijswijker (Zuid-Holland) in april van dit jaar voor 150 gulden vier boeken. De oversteek verliep zonder problemen. De douane deed niet moeilijk. Zonder kleerscheuren gleden de boeken door de sorteercentrale. Alleen vlak voor de brievenbus liep het spaak.

De postbesteller trof Hornsveld niet thuis . Met een briefje kon de Rijswijker de boeken alsnog op het postkantoor afhalen. Helaas bleek de zending de vorige dag zoek.

Hornsveld: 'Na een klacht kreeg ik het verzoek contact op te nemen met de afzender: waarschijnlijk waren de boeken teruggestuurd naar de VS.' In Cheyenne keerde het pakket echter niet terug.

Een vergoeding misschien? De boeken hebben Rijswijk namelijk wel ooit bereikt, oppert Hornsveld. Ergens tussen zijn brievenbus en het postkantoor is de zending zoekgeraakt.

Jammer, maar helaas, laat PTT Post weten. 'Een niet-verzekerde zending kunnen we niet vergoeden.' Een woordvoerder raadt consumenten die goederen bestellen in het buitenland aan hun zendingen onder rembours te laten versturen, of ze anders te laten verzekeren. 'Onze klanten kunnen op internet de mogelijkheden nazoeken, of de klantenservice vragen een folder te sturen.'

En dan maar hopen dat die wél aankomt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden