Provinciaal bedrijf beschuldigd van storten compost

Het Provinciaal Afvalverwijderingsbedrijf (Proav) van Zuid-Holland uit Schiedam moet zich voor de rechtbank in Dordrecht verantwoorden. Het Proav zou onder meer van 4 tot 6 maart 1994 niet uitgerijpte compost hebben gestort op een loswal in Dordrecht....

ANP

DORDRECHT

De Dordtse economische politierechter mr R. Steenbergen verwees de zaak tegen Proav dinsdag naar de rechtbank. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het afvalbedrijf gehandeld in strijd met de door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland afgegeven vergunning.

Door het storten van niet uitgerijpte compost ontstond verrottingslucht. Het afvalbedrijf nam geen maatregelen om dit te voorkomen of te verminderen. Ook zou Proav in de periode van 4 juli tot 15 augustus vorig jaar stinkend compostrestant hebben gestort zonder dit af te dekken met een laag grond van tien centimeter dikte. Rechter Steenbergen noemde de zaak erg ingewikkeld. De voorschriften zijn op diverse manieren uit te leggen.

De officier eiste eind mei een boete van twee ton, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Steenbergen hield de zaak toen aan om meer duidelijkheid te krijgen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden