Protest gericht tegen beleid Jorritsma en tegen snorder Taxichauffeurs blokkeren verkeer

Enkele honderden taxichauffeurs hebben donderdag met hun auto's gedurende een uur het verkeer rond het Waterlooplein in Amsterdam geblokkeerd. Ze demonstreerden tegen het taxibeleid van minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat en tegen het groeiend aantal snorders, illegaal rijdende taxichauffeurs....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Burgemeester Patijn van Amsterdam, aan wie een petitie werd aangeboden, zei grotendeels achter de taxichauffeurs te staan. Het gemeentebestuur wil het snordersprobleem graag aanpakken, maar het probleem is dat de politie moeilijk kan bewijzen dat iemand een snorder is.

Met het taxibeleid van Jorritsma is Patijn het niet eens. 'We hebben twijfels over de liberalisering van de taximarkt. Evenmin zien we heil in de vrijlating van de tarieven. Onderhandelingen tussen klant en chauffeur zien we niet zitten.'

Patijn heeft hierover gesproken met minister Jorritsma en wethouder Bakker schreef haar onlangs een brief, waarin hij de bezorgdheid van het gemeentebestuur nogmaals uiteenzette. De Tweede Kamer is echter akkoord gegaan met de nieuwe Wet Personenvervoer.

De taxichauffeurs zeggen zich niet te zullen houden aan deze wet, die vanaf april volgend jaar gefaseerd wordt ingevoerd. De taxicentrales van de vier grote steden hebben meegedeeld niet langer met Jorritsma te willen overleggen over de wijzigingen in het taxivervoer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden