Profiel René Cuperus

René Cuperus (Haarlem,1960) studeerde politieke- & cultuurgeschiedenis en antropologie in Groningen en Lissabon.

Redactie

Hij is senior-wetenschappelijk medewerker van de Wiardi Beckman Stichting, de denktank die er een haat/liefde-verhouding met de Partij van de Arbeid op nahoudt. Lange tijd was hij hoofdredacteur van het politieke essay-tijdschrift Socialisme & Democratie en mede-oprichter van het 'Forum Scholars for European Social Democracy', een Europees netwerk van centrum-linkse denktanks.

Hij leidt momenteel, met Olaf Cramme, directeur van de Britse denktank Policy Network, het zogenaamde Amsterdam Proces, een internationaal initiatief om de Europese sociaal-democratie nieuw leven in te blazen.

Bij Uitgeverij Bert Bakker verscheen in 2009 jaar zijn boek De wereldburger bestaat niet over de achtergronden van de Europese opstand van het populisme. Eerder redigeerde hij samen met Frans Becker het boek Verloren slag.

Hij schrijft met enige onregelmaat boekrecensies voor 'de Republiek der Letteren' van Vrij Nederland en heeft een politieke blog op Social Europe Journal, een aan de London School of Economics gelieerd digitaal tijdschrift. Cuperus is tevens gids in voormalig concentratiekamp Amersfoort.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden