Column

Probeer uw problemen eens op te lossen met poppen

Deze week: met een pop moeilijke situaties te lijf gaan.

Spelen biedt oplossingen voor ongemakkelijke situaties. Beeld thinkstock

Op een avond zat de Seksrabbijn met een hem onbekende jongeman van een jaar of 30, een goede kennis en zijn vriendin in een hotelbar. De jongeman was bereid geweest langs te komen voor een gesprek over 3nder, een app voor mensen die niet één maar twee personen zoeken. De jongeman had ervaring met deze app opgedaan in de omgeving van Washington DC, waar hij voor een congres was.

Via de app was hij terecht gekomen in een buitenwijk van de stad. Daar werd hij ontvangen door twee dames.

Hij beschreef het ongemak dat de Seksrabbijn herinnerde aan het ongemak dat bespeurd kan worden tijdens doktersbezoek of op begrafenissen. Met behulp van het spel Truth or dare werd intimiteit gezocht en gevonden. Spelen biedt oplossingen voor ongemakkelijke situaties. Je zou ook een pop of knuffel bij je kunnen hebben om dergelijke situaties het hoofd te bieden.

Jaren geleden ging de Seksrabbijn op reis met een vrouw die hij niet goed kende en ze had poppen meegenomen die ze konden gebruiken als ze moeilijke gesprekken moesten voeren. Een idee waar ook bedrijven hun voordeel mee zouden kunnen doen, maar dit terzijde.

De dames in de buitenwijk van Washington DC hadden volgens de jongen een relatie, maar ze waren toe aan een Dritte im Bunde, zij het slechts voor een avond. De jongeman voldeed aan de algemeen geldende esthetische maatstaven voor dergelijke doeleinden. Hij vertelde dat hij al jarenlang meer geïnteresseerd was in experimenten dan in relaties, iets wat de Seksrabbijn niet geloofde, maar de Seksrabbijn is geen therapeut. Over de rest van de avond sprak de jongeman met dezelfde onthechting waarmee hij over alles sprak. Of hij genoten had van het kortstondige avontuur in de buitenwijk van Washington DC bleef onduidelijk, maar hij wekte hoe dan ook de indruk meer een man te zijn die op zoek is naar ervaringen dan naar genot. Daarna sprak de Seksrabbijn met de jongeman over het Midden-Oosten. Vervolgens ging ieder zijns weegs.

Huiswerk voor volgende week: installeer 3nder op uw telefoon (u vindt de app nu onder Feeld). Maak met uw partner of een collega, bij voorkeur een collega, een account aan. Zoek een Dritte im Bunde en ga samen naar het museum of het theater.

In tijden van Trump komt eerst de kunst, dan de seks.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.