Primeur FNV-blad: Nederland heeft EK toch gewonnen

En toch heeft Nederland het EK voetbal gewonnen, schrijft de redactie van FNV-magazine hardnekkig. De lezer krijgt een rekensom gepresenteerd....

Althans, die capaciteit aan urinoirs was voorhanden, bevestigt de gemeente. En neem maar aan, schrijft het vakbondsblad, dat 'van alles wat er is, gebruik wordt gemaakt'. Ergo: niet alleen de capaciteit voor pispalen, maar ook sloppen, stegen, historische panden en zure-regengrauwe bomen zijn voor het warme, gele vocht benut.

Dat stroomt gewoon via de zinkputjes in de gracht, of in het riool, weet de auteur. De redactie van het FNV-magazine heeft in een bericht in het huis-aan-huisblad Stadsnieuws gelezen dat het bestuur van Amsterdam 35 'plaskruizen' heeft geplaatst om vocht- en stankoverlast te voorkomen.

De bijgeplaatste foto leert ons wat een plaskruis is: vier aaneengeschakelde urinoir-hoeken die van bovenaf gezien een kruis vormen. Ze zijn bevolkt door vier mannen die hoognodig moeten, blijkens de verlangende blik die ze in de camera werpen.

De vakbondsmannen plassen niet wild - zoveel is duidelijk. Vijfendertig plaskruizen, dat is tienduizend liter per plaskruis, 2500 liter per urinoir, berekent de redactie. Oranje heeft het voetbaltoernooi verloren, maar 'we hebben het EK pissen gewonnen', meldt FNV-magazine trots. Puntje voor de vakbond.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden