Prima als Van Nieuwkerk en Beelen wat anders gaan doen; meer geld vrij voor cultuur

De ingezonden brieven van vrijdag 18 augustus.

Matthijs van Nieuwkerk. Beeld anp
Matthijs van Nieuwkerk.Beeld anp

Matthijs & Giel

Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen 'willen' eigenlijk wat anders.

Dat moeten ze gewoon maar doen. Dan komt er wellicht geld vrij voor meer cultuur.

Harry Wiersum, Nes

Marc Overmars

Veroorzaakt Marc Overmars de sportieve malaise bij Ajax, is de vraag die wordt gesteld in de Volkskrant van 17 augustus. Te weinig kampioenschappen de afgelopen jaren. Dat klopt, maar ligt dat aan Overmars? Mijn herinnering gaat terug naar de laatste competitiewedstrijd twee seizoenen geleden. Ajax kon niet winnen van degradant De Graafschap.

Ook vorig seizoen kon Ajax in de slotfase niet winnen van Excelsior. Dat lag in elk geval niet aan Overmars maar wel aan het ontbreken van een echte winnaarsmentaliteit van de toenmalige spelersselecties.

Jos Bonink, Tilburg

Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax. Beeld epa
Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax.Beeld epa

Europees volkslied

Mijn complimenten voor de reactie van Marcus van Engelen in de lezersbrieven van 17 augustus. Ik begrijp niet waarom mensen van deze tijd, die zo graag een volkslied op de scholen willen onderwijzen, niet kiezen voor het Europees volkslied dat reeds in 1985 door alle staatshoofden van de Europese Unie werd geaccepteerd.

Zelfs de hilarische versie van Rowan Atkinson (Mr. Bean) klinkt leuker dan dat gedateerde 'de konink van Hispanien heb ik altijd geëerd'. Ik dacht dat we hem eruit geschopt hadden. Wij willen toch een Verenigd Europa?!

Charles Verstraete, Castricum

Lees ook de brieven over het Wilhelmus:

Het kabinet-in-spe wil het Wilhelmus tot verplichte kost maken. Lezers vinden dit een onzinnig en onzalig plan: "Ik vrees dat Thorbecke als grondlegger van het liberalisme zich in zijn graf zou omdraaien als hij weet zou hebben van die weinig principiële beslissing van zijn 21e eeuwse broeders," schrijft Henk Prins uit Borne bijvoorbeeld. Lees hier de scherpste lezersbrieven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden