Premie

Hartstikke goed. En dat meen ik echt. Vrouwen met premie naar baan gelokt (de Volkskrant, 15 augustus). Hoera, ik neem dus aan dat ook de 'oudere' vrouw hiermee weer alle kansen heeft....

DIEMEN Constance Terlingen

En nu op naar de volgende stap: wanneer ontvangen al die alleenstaande vrouwen (en mannen) die al zo lang werken dat ze de tel kwijt zijn, ook een premie? En dan heb ik het over die alleenstaanden met toen nog kleine kinderen die de kost moesten verdienen vóór de tijd dat er legio kinderdagverblijven waren. Ik heb het over die tijd dat je bij wijze van spreken nog voor de conceptie je toekomstige nazaat al moest laten inschrijven bij een crèche. Ik heb het over dat legertje mensen, die weliswaar in de loop der jaren best wat meer zijn gaan verdienen, maar toch nog net niet genoeg om behoorlijk met vakantie te gaan, omdat de kinderen op middelbare en vervolgscholen zitten wat ook aardig wat kosten met zich meebrengt, maar toch weer genoeg verdienen om buiten alle subsidies te vallen.

En dan heb ik het zeer zeker ook over die mensen die wat minder verdienen met hard werken, zodat ze wel recht hebben op alle subsidies, maar evenmin de middelen hebben om zich eens lekker te buiten te gaan.

Ik hoop van ganser harte dat ook dit werkende deel van de bevolking in de toekomst eens een premie krijgt van zes mille belastingvrij en dan ineens, want dat ze al jaren op de arbeidsmarkt bivakkeren, is dubbel en dwars bewezen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden