POSTZEGELS

Ook op de Nederlandse Antillen verschijnen dit jaar weer Decemberzegels...

De waarden van 30 en 115 cent: voor kerstpost naar Nederland levert dat een korting van 60 cent op. John Baselmans maakt de ontwerpen met 'vrede' als thema.

Israël heeft een vredes-zegel van 3.50 NIS uitgegeven ter gelegenheid van de vredesovereenkomst met Jordanië. Morgen, 27 november geeft Israël een zegel uit ter herdenking van de Dreyfus-affaire, honderd jaar geleden. Op een tab onder de Dreyfus-zegel staan een portret van Emile Zola en een afbeelding van diens beroemde artikel 'J'accuse . . .' in het dagblad L'Aurore. Drie andere nieuwe zegels worden gewijd aan het busvervoer in Israël, met een T-Ford uit 1920, een White Super uit 1940 en een Leyland-bus uit 1960. Op de tabs bij deze zegels staan kleurige oude buskaartjes. Tenslotte wijdt de Israëlische post morgen een zegel aan Chanoeka 1994, en een aan de computerisering van de postkantoren.

Een interessante geologische serie is afgelopen maand uitgegeven op de Solomon eilanden. Deze archipel kent diverse, ook onderzeese vulkanen. In de afgelopen decennia zijn een tijelijk en een permanent nieuw eiland ontstaan. De serie van zes brengt de vulkanische processen fraai in beeld.

Om in de buurt van dit onderwerp te blijven: de vier elementen aarde, water, vuur en lucht zijn onderwerp van symbolische afbeeldingen op een Liechtensteinse serie die op 5 december wordt uitgegeven.

Dirk K. Vrede

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden