POSTZEGELS

Het hoge tempo waarin de geprivatiseerde PTT Post nieuwe zegels uitgeeft leidt tot drie zegels eind maart en drie op 11 april....

Op 28 maart worden met twee zegels, ook elk 80 cent, de honderdste verjaardagen herdacht van de accountantsorganisatie die thans NIvRA heet, en het Ned. Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid NVOB. Ton van Bragt ontwierp beide zegels.

De zomerzegels, tegenwoordig 'ouderenzegels' van 11 april hebben als thema 'ouderen en mobiliteit'. De waarden zijn 70+35, 80+40 en 100+35 cent; de ontwerpen zijn van Lies Ros en Rob Schröder. Naast de wandeling op straat en het bezoek aan de dierentuin met kleinkind, is een origineler vondst een briefkaart van Opa en Oma uit Indonesië; die staat - met dus óók een Indonesische zegel - op de Nederlandse zegel van 70+35 cent.

Over postzegels op postzegels gesproken: Japan heeft zijn serie, gewijd aan de postzegelgeschiedenis, uitgebreid met een derde aflevering waarop twee oude zegels (Yvert nrs 87-88) uit 1894 zijn afgebeeld, en postrijtuigen uit die tijd.

Denemarken wijdt komende week een serie aan vier kleine en minder bekende eilanden: Avernako, Fejo, Fur en Endelave. De vier zegels laten landkaartjes zien.

Dirk K. Vrede

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden