Postbank verklapt verrassing voortijdig aan de kinderen

Het botert de laatste tijd niet echt tussen de Postbank, de opgroeiende kinderen en hun ouders. Was er onlangs grote beroering omdat veel kinderen die omgezet waren naar de Easy Blue-rekening geen gratis bioscoopkaartjes kregen, nu is het weer hommeles met de Groeirekening....

Zo'n Groeirekening is een spaarrekening die veel ouders bij de geboorte van hun kind hebben geopend met het idee om hem of haar op de achttiende verjaardag een leuk extraatje mee te geven. Dat vond de Postbank ook, getuige de mededeling in de brochure destijds dat de afschriften op naam van de ouders gesteld kunnen worden; het kind weet niet dat er wordt gespaard.

Leuk, zo'n surprise, maar dan moet je het natuurlijk niet verklappen. En dat is wat de Postbank gaat doen. Alle afschriften van de Groeirekening worden voortaan aan de kinderen zelf geadresseerd. 'De Postbank heeft mijn grote woede gewekt', schrijft een lezer uit Castricum. 'Zonder ook maar een poging te doen dit krankzinnige besluit toe te lichten verbreekt de Postbank nu eenzijdig de overeenkomst en gaat men mijn dochter binnenkort verklappen welk mooi cadeau haar ouders over een paar jaar voor haar in petto hadden.'

De Postbank erkent meer reacties van boze ouders gehad te hebben. Maar ja, de vooruitgang. De bank krijgt een nieuw centraal klantenregistratiesysteem en daarmee gaat alle post automatisch naar de rekeninghouder; bij de Groeirekening dus het kind. Heel vervelend voor de Groeirekening-ouders, maar het kan niet anders.

Wel tipt de bank van vijftien miljoen mensen dat ouders ook een Postbank-kapitaalrekening kunnen openen, waar ze op eigen naam kunnen sparen voor hun kinderen. Eens kijken of die ouders dáár nog zin hebben.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden