Postbank stemt donderdags op de VVD

Eindigt het gironummer op een 6 en ontvangt men het rekeningafschrift van de Postbank op donderdag, dan is er iets wezenlijks mis....

Sinds kort krijgen de 6,4 miljoen rekeninghouders van de Postbank hun wekelijkse afschrift op een vaste dag. Wiens gironummer op een 6 of een 1 eindigt, krijgt het afschrift op dinsdag. Indien het gironummer op 7 of 2 eindigt op woensdag, op 3 of 8 op donderdag, op 4 of 9 op vrijdag en op 5 of 0 op zaterdag.

Het project Vaste Verzenddag (VVD) is geen nieuwe poging van de Postbank om de service te verbeteren. Duidelijkheid voor de klanten is slechts een bijkomend voordeel. 'Het is in de eerste plaats een efficiency-maatregel', erkent woordvoerder Peter Jong van de Postbank. De Postbank verzendt per dag een slordige één miljoen afschriften. De kosten moeten omlaag 'om de girorekening gratis te kunnen laten'.

Het is dan ook niet mogelijk om de dag van ontvangst te veranderen. Wie dat wil moet een nieuw gironummer nemen. Overigens is het wel mogelijk om na elke transactie een afschrift te krijgen. Dat kost echter 8,50 gulden per kwartaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden