Post-it War op punt van uitbreken in Nederland

Een nieuw tijdverdrijf, dat begin augustus opkwam in Franse kantoren, duikt nu ook op in ons land. Met de bekende felgekleurde papiertjes en zelfklevers, creëren kantoormedewerkers de meest spectaculaire afbeeldingen op het raam. Kantoormedewerkers aan de overkant van de straat moeten dat opmerken én zien te overtreffen.

Nowelle Barnhoorn
Een Post-it War in Amsterdam. © Merel Coolen Beeld
Een Post-it War in Amsterdam. © Merel Coolen

De figuurtjes die worden nagemaakt stammen veelal uit de wereld van de videogames uit de jaren '80. Het idee ontstond dan ook in Parijs bij werknemers van Ubisoft, een uitgever van videospelletjes. De overburen, van het bedrijf BNP Paribas, pikten de draad op en zo veroverde de rage de noordwestelijke zakenbuurt van de Franse hoofdstad. Daarna volgden enkele naastgelegen gemeenten en steden als Lyon en Toulouse. The Guardian stelde hier een gallery van Franse Post-it Wars samen.

Ook de Belgen gaan inmiddels mee in de trend. Onder meer de Brusselse webdesigner Blue4You en radiozender Pure FM startten een post-it-oorlog, berichtte RTBF onlangs. In Nederland lijken vooralsnog niet veel kantoorramen met de papiertjes opgefleurd, maar toch zijn ook hier - onder meer in Amsterdam - al enkele voorbeelden gespot. Op Twitter is inmiddels #postitwarNL geïntroduceerd. Merel Coolen van het Amsterdamse bedrijf voor mobiele applicatie Roamler beschrijft in dit blog hoe de overburen, van communicatiebedrijf Babbels, een Post-it War startten.

Fans van kantoorhypes en videogames - of gewoon van gekleurde papiertjes - verzamelen zich ook op verschillende Facebook-pagina's, zoals hier. Op het moment vinden 24.646 mensen de Post-it War leuk. Het wachten is nu op dé grote doorbraak.

© Paul van Blokland Beeld
© Paul van Blokland
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden