POP

Funkpionier Larry Graham en zijn groep Graham Central Station geven concerten in Tilburg (Noorderligt, vanavond), Amsterdam (Paradiso, zaterdag) en Groningen (Oosterpoort, zondag)....

Singer-songwriter Steve Wynn, ooit voorman van Dream Syndicate, vervolgt zijn tournee met concerten in Nijmegen (Doornroosje, vanavond), Goes ('t Beest, zaterdag), Groningen (Vera, zondag) en Amsterdam (Melkweg, 8 april).

Osdorp Posse speelt vanavond in Azotod in De Meern, zondag op Paaspop in Schijndel en maandag op Paaspop in Zieuwent.

The Treble Spankers spelen vanavond in Nighttown in Rotterdam, zaterdag in Bibelot in Dordrecht en zondag op Paaspop in Schijndel.

Vanavond in 't Patronaat in Haarlem een presentatie van het Brinkman-label, met optredens van Plover, Simon Joyner, Joost Visser en Gitbox.

The Sex Pistols zijn weer bij elkaar, maar een andere punkgroep van het eerste uur, The Stranglers, zijn sinds de jaren zeventig steeds actief gebleven. Deze week is de groep weer eens in Nederland, met concerten in Eindhoven (Effenaar, vanavond), Groningen (Oosterpoort, zaterdag), Amsterdam (Melkweg, zondag) en Rotterdam (Nighttown, 8 april).

Punkgroep The Exploited speelt vanavond in de Baroeg in Rotterdam, zaterdag in de Max in de Melkweg in Amsterdam en zondag in Atak in Enschede.

Azotod in de Meern organiseert dit weekend Paasrock, met vanavond een optreden van Osdorp Posse, zaterdag Jules Deelder, zondag Slagerij van Kampen, de Heideroosjes, Tröckener Kecks en de Scene en maandag 8 april Vitalis, Van Dik hout en de Dijk.

Tribal Tech featuring Scott Henderson speelt vanavond in de Lantaarn in Hellendoorn.

Het Noorse Motorpsycho, van wie recent het album Blissard verscheen, speelt vanavond in de Arena in Amsterdam, zaterdag in Romein in Leeuwarden, 8 april in Doornroosje in Nijmegen.

Green Day, Amerikaanse neo-punkers, geven zaterdag een concert in de Ahoy' in Rotterdam. Status Quo geeft zaterdag een concert in de Brabanthallen in Den Bosch.

Bluesrocker Rev Brown speelt zaterdag in de Gigant in Apeldoorn en 8 april in de Melkweg in Amsterdam.

Zaterdag in 't Paard in Den Haag een Easy tune-party met dj Eddy de Clercq.

Zaterdag in Doornroosje in Nijmegen Planet rose, met dj's Lady Aïda en Hansz.

Caesar speelt zaterdag in Niks in Horst.

Op zondag 7 april wordt in Schijndel het Paaspop-festival gehouden, met de Heideroosjes, Gorefest, Metal Molly, Osdorp Posse, Bettie Serveert, Van Dik Hout, The Treble Spankers, Moondog Jr. en anderen.

Brothers Grimm spelen zondagmiddag in Wilhelmina in Eindhoven.

Ancient Rites spelen zondag in de Metropool in Hengelo.

Zondag in Paradiso in Amsterdam B-boy extravaganza special, het vierjarige jubileum van de B-boy-club, met Empress, UNIQ, West Klan, Just For Fun en dj's Mass en Undercover.

Op 8 april in Zieuwent Paaspop, met Osdorp Posse, Metal Molly en anderen.

Lenny Kravitz geeft op 8 april een concert in de Ahoy' in Rotterdam.

Op 9 april in Paradiso in Amsterdam een optreden van Beenie Man - in 1995 verkozen tot 'beste dj van Jamaïca'. Met Shocking vibes crew, Snagga Pus, Tanto Metro, Silver Cat en anderen.

Napalm Death speelt op 10 april in 't Paard in Den Haag en 11 april in de Melkweg in Amsterdam. Volgende week meer data.

Angel Corpus Christi speelt op 10 april in de Melkweg in Amsterdam.

Op 11 april in de Melkweg in Amsterdam de cd-presentatie van het Nederhop-album De posse, met Vuurwerk, Loco-motief, O.P., Klass Vaak, Spookrijders, Lijkenpikkers, Spacemarines, White Wolf en anderen.

Tav Falco & Panther Burns spelen op 11 april in Doornroosje in Nijmegen.

Het concert van Alanis Morisette, 8 april in Vredenburg in Utrecht, is uitverkocht.

Het concert van Sonic Youth, 11 april in Vredenburg in Utrecht, is uitverkocht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden