POP

Railroad Jerk is op tournee. Vanavond is de New Yorkse gitaargroep, die twee jaar geleden in Nederland debuteerde op het Lowlands-festival, te horen in Doornroosje in Nijmegen, vrijdag in Tivoli in Utrecht, zaterdag in de Melkweg in Amsterdam en 2 maart in Vera in Groningen....

Tournee

Johan speelt vrijdag in Atlantis in Alkmaar en zaterdag in Nirwana, Lierop.

Scram C Baby is vanavond in Winston in Amsterdam en zaterdag in Atlantis in Alkmaar.

Total Touch geeft deze week concerten in Zwolle (Hedon, vanavond), Den Haag (Paard, vrijdag), Dordrecht (Bibelot, zaterdag) en Uden (Nieuwe Pul, zondag 2 maart). Het concert in Uden is uitverkocht.

Boudewijn de Groot speelt deze week in Lelystad (Agora, vrijdag), Alkmaar (de Vest, zaterdag) en Zoetermeer (Stadstheater, 5 maart).

Het Finse Värttinä geeft twee concerten: op 1 maart in de Melkweg in Amsterdam en 2 maart in het Noorderligt in Tilburg.

Tannahil Weavers spelen op 1 maart in de Gigant in Apeldoorn en 4 maart in Vredenburg in Utrecht.

Meestergitarist Tony Macalpine treedt op 4 maart op in het Noorderligt in Tilburg en 5 maart in Brouwershoeck in Leeuwarden.

The Holmes Brothers geven concerten in de Effenaar in Eindhoven (4 maart), Paradiso in Amsterdam (5 maart), Paard in Den Haag (6 maart) en Oosterpoort in Groningen (7 maart).

De concerten van Bush (27 februari in Vredenburg in Utrecht en 28 februari in de Martinihal in Groningen) zijn uitverkocht.

De Amerikaanse zangers K-Ci en Jo-Jo van de r & b-formatie Jodeci komen naar Nederland voor een optreden tijdens de presentatie van het eerste r & b-tijdschrift Xces. Vanavond in Imperium (Rotterdam) en 3 maart in Marcanti Plaza (Amsterdam).

Amsterdam

Vanavond in Paradiso 'With a little help from my friends', een speciaal programma waarin popzangers zich laten begeleiden door het Metropole Orkest. Deze keer met Tom Barman (dEUS), Jelle Paulusma en Anne Soldaat (Daryll Ann), Arno, Stef Kamil Carlens (Moondog Jr.), Roald van Oosten (Caesar) en Sarah en Gert Bettens (K's Choice).

'Slam dance party', met Brotherhood Foundation en Undeclinable Ambuscade is vanavond in de Melkweg.

In club Arena vanavond 'Style Blender', een eclectische mix van stijlen, vrijdagavond 'Saint Friday' met dj Edwin B.

Vrijdag in de VIP-club in Paradiso een 'Pinguin-party', met Underworld-dj Darren Emerson en een optreden van Emphasis.

Vrijdag organiseert de Dance Valley-posse in de Melkweg een nieuwe 'HQ-party', met dj's Steve Rachmad, Paul Jay, Mrs Wood, Daz Saund, Tom Harding en anderen. Live: Acid Kirk.

Zaterdag in Paradiso 'Welcome to the future', een speciale editie rond het Schotse techno-label Soma. Met dj Angelo en Slam-dj's Stuart McMillan en Orde Meikle. Live on stage: Maas en Funk d'Void. In de bovenzaal trip hop en jungle van de Momono-dj's.

'Rocket cinema' is een nieuw programma in Paradiso. Zondag het eerste deel uit de serie, waarin oude films worden voorzien van nieuwe muziek door eigentijdse dj's. Ditmaal met dj Eddy de Clercq.

Zap Mama geeft op 2 maart een concert in Carré.

Dio is op 3 maart in Paradiso.

Den Haag

The Pilgrims spelen zaterdag in het Paard. Na afloop 'Exotica' muziek van dj Wicked Wim.

Eindhoven

Test Department is een industriële groep uit de jaren tachtig die zich met het nieuwe album 'Totality' thans op de nieuwe dansmuziek richt. Op 1 maart in de Effenaar. Daarna: dj Marco Arnaldi.

Nijmegen

Zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met dj's Pure en Hansz en een optreden van Acid Kirk (Reload).

The Beatbusters en Let's Quit spelen zondagmiddag op een ska-middag in Doornroosje.

Rotterdam

De Spaanstalige singer-songwriter Tish Hinojosa geeft vanavond een concert in Rotown.

In Nighttown op vrijdag een R & B swingparty met dj Mr. B.

Zaterdag- en zondagmiddag in Nighttown een U2 convention met een markt, U2-coverbands en een veiling van het eerste exemplaar van de nieuwe U2-cd.

Zaterdagavond 'Club Nighttown', met dj's Ronald Molendijk en Remy.

In de basement op zondag 2 maart 'Chemical hardcore' met dj's Hepcat en Alien.

Maandag 3 maart in Nighttown 'Supertrio extended', met de groepen Cheech Wizard, Noisy Act Of Protest, Room 101, Rumbone, Saucebox en Sweet Jezebel.

Utrecht

Zaterdag in Tivoli 'Wax' met de Duitse dj Oliver Bondzio (Hardfloor).

Club Axl, onder het Stadhuis, organiseert zaterdag 'Roach club', met dj Miss Monica.

John Wetton, de Engelse zanger-bassist die ooit deel uitmaakte van groepen als Family, Roxy Music en Asia staat zondag in Tivoli.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden