POP

De 'Circus pop'-tour, met de Nederlandse groepen Shamus en The Bartales is vanavond in het Vrijhof in Enschede en vrijdag in Zalen Schaaf in Leeuwarden....

Tournee

Slagerij van Kampen speelt vanavond in Dronten (Meerpaal), vrijdag in Winschoten (Klinker), zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater).

Ian Matthews en Eric Taylor spelen vanavond in O42 in Nijmegen, zaterdag op de Beatnacht in Veendam, 21 april in Rotown in Rotterdam.

Wild Child geeft concerten in het Paard in Den Haag (vanavond), Marcanti in Amsterdam (vrijdag), Tavenu in Waalwijk (zaterdag), op 20 april in Luxor in Arnhem, 22 april in Tivoli in Utrecht en 23 april in LVC, Leiden.

Fay Lovsky & La Bande Dessinee treden vrijdag op in de Stadsschouwburg in Nijmegen, zaterdag in Diligentia in Den Haag en 23 april in Schouwburg Het Park in Hoorn.

De Engelse zangeres Beth Orton is zaterdag in de Melkweg, Amsterdam en zondag in de Effenaar, Eindhoven. Voorprogramma: Hoover.

Marianne Faithfull zingt werk van Kurt Weil en tijdgenoten: 'An evening in the Weimar Republic', zaterdag in de Oosterpoort, Groningen, zondag in het Noorderligt, Tilburg.

Amsterdam

Vanavond in Paradiso 'B boy extravaganza', met Rhythmatic, Postmen en Shine.

In Mazzo vanavond 'Overload', met dj's Angelo en Remy; dj's Hepcat en Frankie D. draaien vrijdag op de 'Fruit 4 Ears' in Mazzo.

Vrijdag in Paradiso Rocket cinema, 'old films/new music', met een vertoning van de Japanse film 'Tokyo drifter', van nieuwe muziek voorzien door Club Fraiche, met dj's Gary, Rene & Vitamen en Airplan. Na afloop draaien de dj's in de VIP-club.

'Saint friday' is het vrijdagprogramma in club Arena. Deze week met dj's Edwin B., Lady Aida en Frankie D.

Vrijdag in de Melkweg 'Storm form the east', met dj's Rob Playford, Jam Master Jay, Andy Haze, JP Spliff en mc Marxman. Live: E-Z Rollers.

Bentley Rhythm Ace en dj Midfield General zijn vrijdag in West Pacific.

Marcus Miller geeft zaterdag een concert in Paradiso. In de kleine zaal speelt The Crooklyn Dub Consortium. Na afloop 'Paradisco', met dj KC The Funkaholic.

Zaterdag in de Melkweg een ska-night, met The Beatbusters, Liberator en dj Gaz Mayall (The Trojans).

Zaterdag in de Roxy 'Swet', met dj Erick E.

Saxofonist Courtney Pine en band staan zondag in Paradiso.

Tangerine Dream, de Duitse seventies ambient-pioniers, geven op 20 april een concert in de Melkweg.

Dinsdag in de Melkweg 'Bubblerock 97', met Ro & Paradise Funk, Rumblefish, Grabolzky, Metastasis, Crimson Skies en dj's.

Den Bosch

Good Riddance en The Oblivians staan vanavond in Willem II.

Den Haag

Vrijdag in het Paard 'Stork on stage': presentatie van een nieuw Haags popmagazine, met optredens van Disco Fever, The Parlour, Rough & Tumble en Mooie Meneren. Na afloop 'Tronik', met dj Knuppelhout.

De Ierse soulgroep The Commitments speelt zaterdag in het Paard.

Deventer

Zaterdag in het Burgerweeshuis 'Space, the final frontier', met Normally Invisible en dj's Zippy en Double U DJ.

Eindhoven

De flamenco-groep Primavera speelt vanavond in de Effenaar; vrijdag in de Effenaar een jungle-avond, met dj's Peshay, Kumo en Technical Itch, live: zangeres Ursa Minor.

De Detroit-dj Claude Young draait zaterdag in de Effenaar. Young wordt bijgestaan door dj Robob.

De punk-metalgroep Misfits is op 23 april in de Effenaar.

Groningen

Make Up geeft vanavond een concert in Vera.

Bettie Serveert geeft op 23 april een concert in de Oosterpoort.

Nijmegen

The Ex en Han Bennink geven vanavond een concert in Doornroosje; zaterdag in Doornroosje 'Planet rose': jungle-galaxy met dj's Ester en Dreaz; de flamenco-groep Primavera speelt zondag in Doornroosje.

Rotterdam

Vanavond en vrijdag geeft De Dijk twee concerten in Nighttown; vrijdag na afloop van het concert van De Dijk 'Future', met Michel de Hey en de Engelse dj Mr. C.

Zaterdag presenteert het Nederlandse hip hop-gezelschap Bonecrushin zijn nieuwe cd Yellow Fever in Nighttown; zondag in Nighttown een jungle-party met dj Peshay, Kumo en Ursa Minor.

De Franse funk-mobgroep Malka Family speelt op 22 april in de Basement in Rotterdam.

Utrecht

Vrijdag in Tivoli een ska-party, met Liberator, Beatbusters, dj Gaz Mayall en dj Dab. Zaterdag in Tivoli een optreden van de flamencogroep La Primavera. Na afloop een 'acidjunglewar', met de dj's Carlton en Chaos.

Veendam

Zaterdag wordt in de Sorghvliethal, de Parkstadhal en in een grote circustent Let the sixties roll gehouden. Op de verschillende podia van deze 'Beatnacht' staan onder meer Mud, The Four Tops, Cuby & The Blizzards en Ian Matthews & Eric Taylor.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden