POP

Percussiegroep Slagerij van Kampen speelt vanavond in het Paard in Den Haag, vrijdag in Luxor in Arnhem, zaterdag in Paradiso in Amsterdam en zondag in Atlantis in Alkmaar....

Tournee

The Blazers treden vanavond op in Rotown in Rotterdam, vrijdag in Atlantis in Alkmaar, zaterdag in de Lantaarn in Hellendoorn en zondag in Tapas in Sittard.

Motorpsycho speelt vanavond in Doornroosje in Nijmegen, vrijdag in het Noorderligt in Tilburg, zaterdag in het Paard in Den Haag en zondag in de Melkweg in Amsterdam.

Ween, de groep van de gebroeders Gene en Dean Ween, speelt vrijdag in de Effenaar in Eindhoven en zaterdag in de Melkweg in Amsterdam.

De Nederlandse big beat-groep Junkie XL, hoog in de Moordlijst met het debuutalbum Saturday Teenage Kick begint aan een eerste Nederlandse tournee. Producer Tom Holkenborg heeft zich omringd met een complete band waarin onder meer rapper Rude Boy (UDS) en dj Frankie D. Vrijdag in de Kelder in Amersfoort en zaterdag in de Melkweg in Amsterdam (met de Engelse groep The Headrillaz, dj's: Dave Tipper en Mad Ed).

Nine Below Zero is vrijdag in het Patronaat in Haarlem en zaterdag in de Lantaarn in Hellendoorn.

Extreme Noise Terror geeft concerten in Sneek (Bolwerk, vrijdag), Rotterdam (Baroeg, zaterdag) en Amsterdam (Melkweg, zondag).

The Gathering is in Zaandam (de Kade, vrijdag) en Haarlem (Patronaat, zaterdag).

The Travelin' Troubadours, met de Texaanse singer-songwriter Ray Wille Hubbard, Slaid Cleavis en Carrie Newcomer & Band treden zaterdagmiddag op in Theater Diana in Assen, zaterdagavond in de Gigant in Apeldoorn, zondagmiddag in Tivoli in Utrecht en zondagavond in Paradiso in Amsterdam.

De Amerikaanse punkgroep The Dwarves geeft concerten in Sneek (Bolwerk, zaterdag), Eindhoven (Effenaar, zondag) en Amsterdam (Melkweg, 17 november).

De Amerikaanse industriële, politieke groep Consolidated geeft twee concerten: zaterdag in 't Beest in Goes en zondag in de Melkweg in Amsterdam.

Bettie Serveert covert werk van The Velvet Undergound tijdens de 'Marlboro Flashback Tour'. In Groningen (Overslag, 18 november) en Enschede (Le Monde, 19 november).

Lydia Lunch en Jack Sargeant maken een 'spoken word'-tour, met optredens in Deventer (Burgerweeshuis, 19 november), Eindhoven (Effenaar, 20), Den Haag (Paard, 21) en Nijmegen (O'42, 23 november).

Amsterdam

The Ex speelt vanavond in de kleine zaal van Paradiso, ter gelegenheid van de releaseparty van de cd '1936'; in de grote zaal vanavond de Engelse groep D. Influence.

Trompettist John Hassel, bekend van zijn werk met Brian Eno, geeft vrijdag een concert in de Melkweg.

Vrijdag in club Arena 'speedgarage', met dj Joost van Bellen. In de frescozaal dj Eric de Man en Chicago-dj Rush.

Vrijdag in de Melkweg 'Timemachine clubnight', met dj Per.

Steve Earle & The Dukes geven vrijdag een concert in Paradiso. Voorprogramma: Buddy & Julie Miller. Na afloop 'VIP club', met dj Graeme Park van de Engelse club 'Up Yer Ronson'. In de kleine zaal dj Steve Green.

Vrijdag viert dj Eva haar verjaardag op de 'Connected'-avond in de Mazzo, met dj Carlijn.

Zaterdag in club Mazzo 'Sex, love & motion', met dj Marque en een live-optreden van de Duitse techno-producer Humate (Superstition).

Het Engelse Echobelly geeft op 16 november een concert in de Melkweg.

The Corrs spelen op 18 november in de Melkweg Max.

De psychedelische rockers van Hawkwind staan op 19 november in de Melkweg.

Den Bosch

Vrijdag in de Brabanthallen 'Headbangers heaven', een metalevenement met Machinehead en Entombed.

Den Haag

16 Horsepower geeft vrijdag een concert in het Paard.

De ska-groep The Skatalites treedt zondag op in het Paard.

Eindhoven

De Effenaar presenteert zaterdag een dance-night rond het Engelse Universal Language-label. Met dj's Tom Middleton, Mark Pritchard en Max 404. Live: Gerd en LA Synthesis.

Groningen

The Cords spelen vanavond in Vera; zaterdag in Vera een optreden van de punkgroep Dandruff, die na een lange stilte terugkeert met het album 'SixEQUJfive'.

Herman Brood is met zijn '20 years of rock & roll'-tour op 16 november in de Oosterpoort. Voorprogramma: New Adventures.

Haarlem

Vrijdag in Stalker 'Subway', met dj's JP. Martijn en Whiplash.

Leiden

De 'metalino' rockgroep Laberinto speelt zaterdag in LVC.

Nijmegen

Vrijdag in Doornroosje 'Jungle galaxy', met de Engelse dj Bill Riley en dj Esther; zaterdag 'Planet Rose', met dj's Pure en Lady Aida; OC speelt woensdag in Doornroosje.

Rotterdam

Snuff speelt vanavond in de Vlerk.

De Dijk speelt vrijdag in Nighttown. In de Basement 'Future', met dj Michel de Hey.

Apocalyptica treedt zaterdag op in de Blokhut.

Zaterdag in Rotterdam een speciale avond rond het Londense trip hop-label Ninja Tune-label, met Hex, dj Food, Kid Koala en Animals On Wheels. Hoofdprogramma is het optreden van Coldcut, voor de allereerste keer live in Nederland. Het duo (Matt Black en Jonathan Moore), al tien jaar pioniers in de Britse dance-scene, zullen optreden onder het motto: 'fuck dance, let's art'.

J.W. Roy treedt zaterdag op in Rotown; maandag in Rotown de Amerikaanse singer-songwriter Jeff Larson.

Anvil, Exciter en Flotsam & Jetsam spelen op 16 november in de Blokhut.

Utrecht

Vanavond in Tivoli 'Welcome to the future', techno-party met dj's Michel de Hey, PA en een optreden van de Utrechtse groep Random XS.

Zap Mama geeft vrijdag een concert in Tivoli. Na afloop 'Tivoli disco', met dj's Paul en Johnny Smoke.

Zwolle

Vrijdag in Hedon een hardcore-party met Forefront, Reveal en Kindred; Johan en Simmer geven zaterdag een concert in Hedon.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden