POP

Plainsong, het Britse gezelschap rond Ian Matthews, is weer actief. De folk-rockgroep speelt in Gorinchem (Nieuwe Doelen, vanavond), Veldhoven (Schalm, vrijdag), Woerden (Klooster, zaterdag), Rotterdam (Theater Zuidplein, zondag), Amsterdam (de Kleine Komedie, 20 oktober), Utrecht (Tivoli, 21) en Den Haag (Diligentia, 22 oktober)....

Tournee

Atari Teenage Riot, de veelbesproken Berlijnse techno-punkgroep is weer terug in Nederland. Vanavond in Eindhoven (de Effenaar), vrijdag in Amsterdam (de Melkweg), zaterdag in Den Haag (Paard) en zondag in Utrecht (Tivoli).

SITP, een nieuwe groep van het DJAX-label, speelt vanavond in de Boerderij in Zoetermeer, zaterdag in het Paard in Den Haag en zondag in Tivoli in Utrecht. (voorprogramma Atari Teenage Riot).

Penthouse speelt donderdag in Vera (in de Oosterpoort) in Groningen en zondag in Paradiso in Amsterdam.

De Nederhop-groep Neuk treedt zaterdag op in Kikker in Utrecht en zondag op 'Beukpop' in Etten-Leur.

Urban Dance Squad speelt vrijdag in Para in Breda en zaterdag in 't Beest in Goes.

Johan geeft concerten in de Graanbeurs in Breda (vrijdag) en de Rocknacht in Gorinchem (zaterdag).

The Business en Disciplin treden vrijdag op in de Baroeg in Rotterdam en zaterdag in Willem I in Arnhem.

Reggaegroep Steel Pulse speelt op 21 oktober in het Noorderligt in Tilburg en 22 oktober in Nighttown in Rotterdam.

No Fun At All geeft concerten in Rotterdam (Basement, 21 oktober), Hengelo (Metropool, 22), Nijmegen (Doornroosje, 23) en Sneek (Bolwerk, 24 oktober).

Meestergitarist Vernon Reid (ex-Living Colour) treedt vanavond op in het Noorderligt in Tilburg en vrijdag in het Paard in Den Haag.

Pubrockers Eddie & The Hot Rods spelen in Beverwijk (Vervolg, vanavond), Zoetermeer (Boerderij, vrijdag), Vlissingen (Piek, zaterdag), Eindhoven (Thunder Roadhouse, zondag) en Dirksland (Subway, 22 oktober).

Outcaste is een nieuw Londens label, dat drum 'n bass combineert met de sound van de 'Asian Underground.' het resultaat is een soort 'sitarjungle', dat deze week in Nederland wordt gepresenteerd door Shri, JC001, Arif en dj's Badmarsh en Harv in het programma 'Sounds from the Asian Underground'. Vanavond in het Paard in Den Haag, vrijdag in Atlantis in Alkmaar en zaterdag in de Melkweg in Amsterdam (in de grote zaal 'Dance arena' met dj's Chaos en Ellende).

The Ex met kora-speler Djibril Diabate (Mali), vrijdag in So What in Gouda, zaterdag in de Goudvishal in Arnhem, zondag in Paradox in Tilburg.

Amsterdam

Zondagmiddag in Paradiso 'Leidsekade live', met The Cords; 's avonds 'Foreplay', met de groepen Penthouse, AC Acoustics en Travis. Gitarist Gary Lucas speelt die avond in de bovenzaal.

Jazz Crusaders, met Wayne Henderson geven op 19 oktober een concert in de Melkweg.

Apeldoorn

Quazar geeft zaterdag een concert in de Gigant.

Den Haag

Jungle-dj Fabio draait zaterdag in het Paard. Met verder Nubian, Philacorda en anderen.

Deventer

Zaterdag in het Burgerweeshuis drum 'n bass, met Time Convert.

Eindhoven

Orphanage (death- en doom-metal) speelt vrijdag in de Effenaar.

Zaterdag in de Effenaar een avond rond het Amsterdamse 'Lucid'-label. Met dj's Zki en Steve Green en de groepen Morphid en X(eptional.

Zondag organiseert de Effenaar 'Dutch-Belgian Hardcore fest part II', met de groepen Liar, Backfire!, Kindred, One Day Closer, Sektor en Disdain.

Gotas de rap is een Columbiase 'musical van de straat', met hip hop, breakdance en theater. Op 22 oktober in de Effenaar.

Gorinchem

Zaterdag in de Nieuwe Doelen de derde 'Gorkumse Popnacht', met Raise The Roof, Veralin, Julian Sas Band en Johan.

Nijmegen

Vrijdag in Doornroosje 'Jungle galaxy', met dj's Esther, Nikolai en Johnny Smoke; op de 'Planet rose'-avond, zaterdag in Doornroosje, draaien dj's Paul Jay en Pure.

Rotterdam

Vrijdag 17 oktober in Nighttown 'Future', met dj Michel de Heij en Cajmere.

Nighttown presenteert zaterdag een nieuwe editie van 'Quest for dance', met in de main-hall een programma rond de nieuwe Engelse dance-stijl 'speedgarage', met Joost van Bellen, dj Kier en de Engelse Garage City DJ's. In de basement van Nighttown techno met Electric Indigo, Gayle San en Lady Aida. Op het platform een labelpresentatie van het trip hop-label 'Denz da denz'.

Tilburg

Grumpyhead speelt zaterdag in het Noorderligt.

Utrecht

Dj Aphrodite draait vanavond in Tivoli in Utrecht. (met Carlton).

De psychedelische trance-groep Astralasia geeft op 18 oktober een concert in Tivoli. Dj's Flipside en Lucas.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden