POP

Zangeres Oleta Adams geeft nog twee concerten. Zondag in de Vereeniging in Nijmegen en maandag in Vredenburg in Utrecht...

Tournee

Gorefest speelt vanavond in de Boerderij in Zoetermeer, vrijdag in Magnifiosi in Lisse en zaterdag in het Theater in Schijndel.

De Heideroosjes spelen vanavond in Unitas in Wageningen, vrijdag in Hedon in Zwolle en 20 december in Atak in Enschede.

Het Amerikaanse Chrome Cranks treedt vanavond op in Vera in Groningen, vrijdag in Doornroosje in Nijmegen en zaterdag in het Burgerweeshuis in Deventer. Voorprogramma: Dura Delinquent.

Robert Jan Stips geeft concerten in Enschede (Muziekcentrum, vanavond), Den Helder (de Kampanje, vrijdag) en Tilburg (Noorderligt, zaterdag).

Urban Dance Squad is na een uitgebreide Europese tournee weer in Nederland. Vrijdag speelt de groep in Arnhem (Luxor), zaterdag in Amsterdam (Rai), zondag in Groningen (de Oosterpoort) en 19 december in Tilburg (Noorderligt).

De Belgische trip hop-groep Hoover speelt vanavond in Nighttown in Rotterdam en zaterdag in de Melkweg in Amsterdam.

CR02, een van Nederlands beste chemical-beats-groepen, is vrijdag in OC Perron in Venlo en zaterdag in Atak in Enschede.

Life Of Agony (metal) speelt vanavond in de Melkweg Max in Amsterdam, zaterdag in Zalen Schaaf in Leeuwarden en zondag in het Noorderligt in Tilburg.

De Zweedse groep Liberator is vanavond in Den Haag (Paard), vrijdag in Eindhoven (Effenaar) en zaterdag in Amsterdam (Rai).

Guttermouth is vrijdag in de Melkweg in Amsterdam, zaterdag in het Beest in Goes en zondag in Willem II in Den Bosch.

Het Belgische dEUS geeft concerten in Groningen (de Oosterpoort, 16 december), Amsterdam (Melkweg Max, 18 en 19 december) en Rotterdam (Nighttown, 20 december).

Type O Negative is op 16 december in Paradiso in Amsterdam en 19 december in de Vereeniging in Nijmegen.

Amsterdam

Vanavond in de Mazzo Overload, met dj Angelo en een presentatie van de Franse labels Fairway en Omnisonus. Franse dj's: JMK en Sonic.

Blueszanger Alvin Youngblood Heart geeft vanavond een concert in Paradiso.

Vanavond in Club Arena 'Style blender', met rootsreggae en raggamuffin van Love international soundsystem en Jah Prince & Band. MC's: Benjamin, Supa Rankin en Cheryl Lee.

Vrijdag in Paradiso VIP club, met dj's Dave Randall en JP.

Slagerij van Kampen geeft zaterdag een concert in Paradiso.

Zaterdag wordt in de Rai de 'Rai unlimited rocknight' gehouden, met Sick of it All, Urban Dance Squad, Dog Eat Dog, Undeclinable Ambuscade en Liberator.

Wilco geeft zaterdag een concert in de Melkweg.

Henri Rollins geeft zondagmiddag een 'spoken word'-performance in Paradiso.

Chaka Demus & Pliers spelen zondagavond in Paradiso.

Hootie & The Blowfish geven dinsdag 17 december een concert in Paradiso.

Apeldoorn

El Vez geeft zaterdag een concert in de Gigant.

Den Bosch

Warzone en Backfire spelen vrijdag in Willem II.

Den Haag

Liberator en Beatbusters spelen vanavond in het Paard; zaterdag in het Paard Exotica royal, met Fonkifets en een optreden van Seven eleven.

Sting geeft vrijdag een concert in de Statenhal.

Eindhoven

Vrijdag in de Effenaar 'Jungle 2000', met dj Aphrodite; zaterdag in de Effenaar Sabotage sound surfers, met dj's L-Dopa en Chaos.

Enschede

Dit weekend in Atak het festival 'Zee op de heide', met zaterdag de Nederhopgroepen Klaas Vaak en Spookrijders, Oostblok en Dr. Doom en een optreden van de trip hop-groep CR02.

Groningen

Vrijdag in Vera een presentatie van het Djax-label 'War of the planets', met dj Miss Djax, Steve Poindexter en Dash (live); de Amerikaanse groepen Guv'ner, Butterglory en Catpower spelen zondag in Vera.

Nijmegen

Vicious Rumours speelt vrijdag in Staddijk.

Zaterdag in Doornroosje 'War of the planets', een presentatie van het Djax-label, met dj's Miss Djax, Steve Poindexter en een optreden van Dash.

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown een 'Insane Jungle Party' met dj Dreazz.

Skyclad speelt op 15 december in de Baroeg.

Tilburg

De Amerikaanse metalgroep Life Of Agony speelt zondag in het Noorderligt. In het voorprogramma: Stuck Mojo en Gurd; woensdag 17 december in het Noorderligt een optreden van striptekenaar en droogkomiek Kamagurka.

'Jamaican allstar festival' heet de tournee van een aantal reggae-grootheden: Desmond Dekker, Dawn Penn, The Pioneers, Delroy Williams and the Junction Band. Op 18 december in het Noorderligt.

Utrecht

Zaterdag in Tivoli 'Club eclectic' met dj Andy Smith (Portishead).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.