POP

Tournee..

Slobberbone, van wie recent een nieuw album 'Everything you thought was right was wrong today' verscheen, maakt een uitgebreide tournee. Vanavond speelt de Texaanse country rockgroep rond zanger-gitarist Brent Best in Hellendoorn (de Lantaarn), vrijdag in Terneuzen (Kalashnikov), zaterdag in Heythuysen (Tom Tom), maandag in Tilburg (013), dinsdag in Rotterdam (Rotown), 18 juni 's middags in Amsterdam (Paradiso) en 's avonds in Utrecht (Tivoli).

Groot Niet Te Vermijden staat vanavond in Odeon in Zwolle en vrijdag in de Kampanje in Den Helder.

Het Engelse duo Moloko, vorig jaar doorgebroken met de single 'Sing it back, geeft concerten in Amsterdam (Paradiso, vrijdag), Rotterdam (Nighttown, zaterdag) en Landgraaf (Pinkpop, zondag).

Caesar treedt vrijdag op in de Tagrijn in Hilversum en zaterdag op Pinkpop in Landgraaf.

Travoltas spelen vrijdag in het Burgerweeshuis in Deventer en dinsdag op een benefiet in Enschede.

Dj's Wipneus en Pim draaien vrijdag in Doornroosje in Nijmegen, zaterdag op Pinkpop, zondag in het Prinsestheater in Rotterdam en 14 juni in het Sport en Beachplaza in Breda.

Skik treedt vrijdag op in Time Out in Gemert, zondag op Arnhem Invites You in Arnhem en maandag op het Ajoc-festival in Mijdrecht.

Abel staat vrijdag in de feesttent in Albergen, zaterdag in Spoorzicht in Eerbeek en maandag op Elastiek Muziek in Hilvarenbeek (met Jane Doe).

Venice speelt vrijdag in de Harmonie in Leeuwarden, zaterdag in de Effenaar in Eindhoven, dinsdag in Paradiso in Amsterdam en 14 juni in Atak in Enschede.

Amersfoort

Een tiental clubs en café's staan vanavond, vrijdag en zaterdag in het teken van de derde editie van Three Days of Dutch Dance met een tiental dj's, o.a. Joost van Bellen, L Dopa, Mike E en Oshi Toshi.

Amsterdam

De Amsterdamse Ex geeft vanavond in Paradiso een concert in het kader van het Holland Festival: 'Ex Orkest'. Voor deze speciale gelegenheid hebben de Amsterdamse punkpioniers een big band samengesteld, met als dirigent Hamish McKeigh (The New Zealand Opera).

Het New Yorkse Blonde Redhead geeft vanavond een concert in de kleine zaal van Paradiso.

Vrijdag, na afloop van het concert van Moloko, in Paradiso 'VIP club', met dj's Lx Pacific en anderen.

Dj's Dimitri, Van Bellen en Paul Jay draaien zondag in Paradiso op het 'Oud Hollands Acid Feest', de jaarlijkse smiley-revival, die voorheen in club Roxy werd gehouden.

Zondag in de Melkweg 'Amsterdam surft hard', met het heropgerichte Nitwitz, Momphert, The Misfits of Ska, Asmodeus en anderen.

Northern Mississippi Allstars, de nieuwe groep met twee zonen van producer Jim Dickinson, geeft op 13 juni een concert in Paradiso.

Enschede

Woensdag 14 juni wordt op het terrein van de Twentse Universiteit het Nationaal Benefietconcert Enschede gehouden. Met Marco Borsato & Band, Skik, Bl & lsquor;f, Van Dik Hout, Abel, Total Touch en Kane.

Groningen

Willie Nelson geeft nog een laatste concert: vanavond in de grote zaal van de Oosterpoort.

Het Belgische Metal Molly geeft vrijdag een concert in Simplon.

Haarlem

Diskordia speelt vrijdag op 'Freeway' in Stalker.

Zaterdag in het Patronaat 'Harlem Nights', met dvj Eboman.

Hengelo

Op De Nacht van Hengelo, vrijdag op een parkeerterrein in het centrum, presenteert Planetart o.a. Schloss Tegal en West Freak Show.

Naaldwijk

Zaterdag in Sportpark de Hoge Bomen 'Flowerpop', met De Dijk (die Anouk vervangt), Kane, Herman Brood, Henk Westbroek, Tröckener Kecks en Dilana Smith.

Nijmegen

Vanavond in Doornroosje 'Het Kriebelt 2000', met dvj Eboman. Frankie D draait in de kleine zaal.

Dj's Digital Primate en B-Tek draaien zaterdag in Doornroosje.

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown de dj's Michel de Hey en Mr C (GB).

Zondag in het Maastheater een nieuwe editie van 'Superbimbo', met dj's Lucien Foort, Michel de Hey en Quinten de Rozario.

Tilburg

Zondag in 013 'metalmatinee', met Twisted Truth.

Singer-songwriter Neil Casal geeft op 14 juni een concert in 013.

Utrecht

Dj Brownie draait vrijdag in de Winkel van Sinkel.

Zangeres Janis Ian geeft zaterdag een concert in Vredenburg.

Zaterdag in Tivoli 'Los', met dj Radar en een breakdance-contest.

Zwolle

Osdorp Posse geeft vrijdag een concert in Hedon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden