POP

'Groeten uit Lowlands', met dj Aphrodite, Madball, Spookrijders en Johan is vanavond in Tivoli in Utrecht, vrijdag in het Noorderligt in Tilburg en zaterdag in de Melkweg in Amsterdam....

Tournee

R.L. Burnside, die vorig jaar optrad in het voorprogramma van The Jon Spencer Blues Explosion, is op tournee. Vanavond is de blueszanger in Deventer (Burgerweeshuis), vrijdag in Alkmaar (Atlantis), zaterdag in Den Haag (Paard), zondagmiddag in Tilburg (Noorderligt), zondagavond in Nijmegen (Doornroosje), 27 januari in Groningen (de Oosterpoort), 29 januari in Rotterdam (Rotown), 30 januari in Eindhoven (de Effenaar) en 31 januari in Haarlem (Patronaat).

Countryzangeres Emmylou Harris treedt vanavond op in de Harmonie in Leeuwarden en vrijdag in Tivoli in Utrecht.

De Berlijnse technogroep Sun Electric speelt vanavond in Rotterdam (de Vlerk), vrijdag in Den Haag (Paard) en zondag in Groningen (Vera).

Boudewijn de Groot treedt vanavond op in Theater De Schalm in Veldhoven, zaterdag in het Hof Theater in Raalte en 28 januari in Den Dullaert in Hulst.

Robert Jan Stips speelt in Etten Leur (de Nobelaer, vanavond), Eindhoven (Stadsschouwburg, vrijdag) en Papendrecht (Theater de Willem, zaterdag).

Flowers For Breakfast speelt vanavond in het Paard in Den Haag, vrijdag in Fenix in Sittard en zaterdag in de Hoogte in Enkhuizen.

'Slam dance party', met Brotherhood Foundation en Undeclinable Ambuscade, vrijdag in Hedon in Zwolle en zaterdag in de Bliksem in Brummen.

Corrie en de Grote Brokken zijn vrijdag in Patronaat, Haarlem en zondag in L.V.C., Leiden.

Margriet Eshuys treedt vanavond op in de Stadsgehoorzaal in Leiden en vrijdag in de Nieuwe Slof in Beverwijk.

Hip hop-groep The Roots is vanavond in de Effenaar in Eindhoven, vrijdag in Nighttown in Rotterdam en zaterdag in Paradiso in Amsterdam.

Amsterdam

The Pilgrims spelen vrijdag in Paradiso. Na afloop VIP club, met de Franse dj Laurent Garnier.

In Frascati vrijdag Stereo Nation uit Birmingham.

Zondag speelt de Newyorkse rapgroep Group Home in de Melkweg.

Tony Rebel & Everton Blender spelen op 27 januari in Paradiso.

Onder de titel 'NME Bratpack' presenteert de Melkweg op 30 januari drie jonge Britpop-bands: Tiger, Symposium en 3 Colours Red.

Eindhoven

Zaterdag in de Effenaar 'Fluid', met dj Lady Aida en een optreden van Dr. Rockit, van het Clear-label.

Lamb, de Engelse groep rond zangeres Louise Rhodes en producer Andrew Barlow maakt een intrigerend mengsel van pop en drum 'n bass. Op 29 januari in de Effenaar.

Haarlem

Jan Akkerman 'plays Focus', vanavond in het Patronaat.

Dj Shinedoe draait vanavond in Stalker; vrijdag draait dj JP in Stalker, zaterdag 'Pink planet', met dj Natarcia.

Nijmegen

Rootsrockers The Paladins spelen vanavond in Doornroosje; zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met dj Hansz en de Engelse dj Eric Powell, voorman van het Bush-label.

Rotterdam

Zaterdag in Nighttown 'club Nighttown', met dj Ronald Molendijk; Golden Earring geeft zondag een concert in Nighttown.

Tilburg

Zondag in het Noorderligt 'Heineken messin' with the blues', een programma met The Paladins, Cuby & The Blizzards, The Hoax, El Fish en R.L. Burnside.

Utrecht

Zaterdag in Tivoli een programma met acts van het 'Crossing Border'-music & spoken word-festival van vorig jaar: Natasha Gerson, Gitbox!, Jerry Goossens, Bloem, Ronald Giphart, Cousin Steve, Paul Mennes, Max 404 featuring Wladimir Mans en dj Zki.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden