POP

Urban Dance Squad is na een Europese tournee weer terug. De Utrechtse groep rond rapper Rude Boy speelt op 19 december in Tilburg (Noorderligt), 22 december in Utrecht (Tivoli), 26 december in Amsterdam (Melkweg), 27 december in Rotterdam (Nighttown), 28 december in Leeuwarden (Zalen Schaaf) en 29 december in Haarlem...

Tournee

Osdorp Posse speelt op 20 december in de Koog in Noord Scharwoude, 21 december in de Oosterpoort in Groningen (met de Heideroosjes), en vervolgens op drie edities van de 'Dutch metal night', op 26 december in het Noorderligt in Tilburg, 27 december in Paradiso in Amsterdam en 28 december in Nighttown in Rotterdam.

Gorefest speelt op 20 december in Hedon in Zwolle, 21 december in Buk Buk in Heiloo, 26 december in het Noorderligt in Tilburg, 27 december in Paradiso in Amsterdam en 28 december in Nighttown in Rotterdam.

dEUS geeft concerten in Amsterdam (Melkweg, 19 december) en Rotterdam (Nighttown, 20 december).

Het Jamaican all star festival, met Desmond Dekker, Dawn Penn, The Pioneers en Delroy Williams and the Junction Band is op 19 december in Paradiso in Amsterdam en 20 december in Atlantis in Alkmaar.

Robert Jan Stips vervolgt zijn tournee met concerten in Rotterdam (Theater Zuidplein, 19 december), Doetinchem (Amphion, 20), Amstelveen (Cultureel Centrum, 21), Haarlem (Patronaat, 27), Arnhem (Musis Sacrum, 28) en Heerlen (Stadsschouwburg, 30 december).

La Pat treedt op 21 december op in Muziekcentrum Enschede en 27 december in de Stadsschouwburg in Arnhem.

De Engelse reggaedub-groep Zion Train speelt op 28 december in LVC in Leiden, 29 december in Vera in Groningen en 31 december in de Amsterdamse Melkweg.

Amsterdam

The Cardigans spelen op 19 december in de Melkweg; 20 december in de Melkweg 'Time machine clubnight' met dj's Per, Edwin B., Danyel, Yaco en anderen.

Op 20 december in de Arena club 'Fun de siecle' met dj's Frankie D. en Angelo. Live: Quazar; de chemical beats-groep Cro2 speelt op 26 december in de Arena club.

Op 22 december in Paradiso 'Konkupackage', een programma met groepen van het Konkurrent-label: Gallon Drunk, Chrome Cranks, Cords, Cooper en Dura Delinquent.

Op 23 december in Paradiso 'Vrienden van Giesbert', een benefietconcert voor de muzikant-fotograaf Giesbert Nijhuis, die vorig jaar bij een auto-ongeluk verlamd raakte. Met Trockener Kecks, Caesar, Raggende Manne, Treble Spankers, Huub van der Lubbe e.a.

Op 26 december organiseert de VIP-club in samenwerking met DJ Magazine de Paradiso VIP-awards 1996. Dj: Eva; op 27 december in Paradiso 'Dutch metal night', met Gorefest, Osdorp Posse & Nembrionic, Orphanage, Brotherhood foundation, Godess of desire en Nerve. Om 16 uur eerst de dansvoorstelling van Nerve en Feri de Geus.

Op 28 december in Paradiso 'Welcome to the future', met dj's Kris Needs (Secret knowledge), Angelo, Zki presents Momomo en een optreden van het Utrechtse Trance Induction.

In het Concertgebouw op 27 december The Young Christmas van Tom Parker door The New London Orchestra en Choir.

Den Haag

Op 19 december in het Paard de 'Wall of sound package' met twee groepen van het hippe Londense label: Les rhythmes digitales en Dirty Beatniks; op 20 december in het Paard 'Excelsior united', met vier groepen van het Nederlandse label: Johan, Benjamin B., Caesar en Scram C. Baby.

Deventer

Donderdag 19 december in het Burgerweeshuis een dubbeloptreden van Undeclinable Ambuscade en Methylbenzeen; op zaterdag 28 december in het Burgerweeshuis 'Trance dance' met dj Lady Aida en dj Jurriaan.

Eindhoven

Zaterdag 21 december in de Effenaar 'Active underground' met dj's Black perception en Acid bastard en optredens van Direct out en Bong Live.

Enschede

De Heideroosjes spelen op 20 december in Atak; op 26 december in Atak een 'mellow party' met dj's Frank en Dulac.

Haarlem

Cuby & The Blizzards spelen op 20 december in het Patronaat; op 28 december in het Patronaat een 'Drie Dubbel Overgehaalde Punkparty' met Dolly Birds, Off Day en Selfish; Urban Dance Squad speelt op 29 december in het Patronaat.

Nijmegen

Metal Molly speelt op 19 december in Doornroosje; op 20 december in Doornroosje 'Planet rose', met dj's Jungle J. en Nikolai en een optreden van Theremin; op 26 december in Doornroosje een speciale editie van 'Planet rose' met dj's Lady Aida, Hansz, Pure en Esther.

Rotterdam

Op 26 december in Nighttown 'Xmas party' met dj's Ronald Molendijk, Joost van Bellen, Michel de Heij en Erick E; op 28 december in Nighttown 'Dutch metal night,'met Gorefest, Osdorp Posse & Nembrionic, Orphanage, Brotherhood foundation, Godess of desire en Undeclinable Ambuscade.

Tilburg

Op 20 december in het Noorderligt 'Gateway', een groot cyberspace project, met de groepen Human Beings, Max 404, Hoer en Wow; op 22 december in het Noorderligt 'België live', met de groepen Lowpass, Metal Molly, Mad Dog Loose, Die Anarchistische Abendunterhaltung en Flowers For Breakfast; op 26 december in het Noorderligt 'Dutch metal night', met Gorefest, Osdorp Posse & Nembrionic, Orphanage, Godess of desire, Occult en Naop.

Utrecht

Op 20 december in Tivoli 'Triple P-party' met Booty Snatchers, Backbone soundsystem en dj Sabotage & Soundsurfers; op 28 december in Tivoli 'Club eclectic' met dj Knuppelhout en een gastoptreden van dj Andy Smith (Portishead).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden