POP

Junkie XL speelt vanavond in het Noorderligt in Tilburg, vrijdag in Nighttown in Rotterdam, zaterdag in het Patronaat in Haarlem en zondag in de Gigant in Apeldoorn....

Tournee

Dr Feelgood speelt vanmiddag om 16.00 uur in Apeldoorn (Bluescafé), vrijdag in Beekbergen (de Boerderij), zaterdag in Hellendoorn (de Lantaarn), zondagmiddag in Den Bosch (Plein 79) en zondagavond in Beverwijk (Vervolg).

'Drum rhythm nights', met dj's van het label Fused and bruised (hip hop, electro jungle, funk en techno) is vanavond in Rotterdam (Nighttown), vrijdag in Eindhoven (de Effenaar), zaterdag in Leiden (Club de Ville) en 1 maart in Utrecht (PLF).

De Grandmothers, met drummer Jimmy Carl Black en andere leden van Frank Zappa's aloude Mothers of Invention, treden vanavond op in Hedon, Zwolle; vrijdag in Noorderligt, Tilburg (Zappa-nacht met Trio Palinckx en video's); zaterdag in Eucalypta, Winterswijk; zondag in Atlantis, Alkmaar.

Tony Macalpine treedt vanavond op in het Bolwerk in Sneek, zaterdag in Sjiwa in Baarlo en 4 maart in de Druppel in Zeist.

Skagroep The Toasters is vanavond in de Melkweg in Amsterdam, vrijdag in Tivoli in Utrecht, zaterdag in LVC in Leiden en 1 maart in Doornroosje in Nijmegen.

De Heideroosjes en Osdorp Posse treden vrijdag op in de Oosterpoort in Groningen, zaterdag in Muziekcentrum Eindhoven en zondag in Muziekcentrum Enschede.

The Firebirds spelen zaterdag in de Hoogte in Enkhuizen (met Caesar) en zondagmiddag in Atlantis in Alkmaar (met The Easy Aloha's).

De Engelse bluesgroep The Hoax speelt zaterdag in het Dak in Leerdam, zondagmiddag in Wilhelmina in Eindhoven.

De Cords zijn zaterdag in de Bliksem, Brummen en zondagmiddag in het VPRO-programma 'De Plantage'.

Grumpyhead is zaterdag in de Effenaar in Eindhoven en 1 maart in het Noorderligt in Tilburg.

'Suedepalooza' heet de tournee van No Fun At All, Liberator, Refused en The Hives. Op 4 maart in de Melkweg in Amsterdam en 5 maart in het Noorderligt in Tilburg.

Amsterdam

'Joy Movement' organiseert vanavond een party in de Mazzo, met dj's trish, Kash en Angelo en een optreden van Xceptional.

Daryl Ann maakt een 'Marlboro Flashback Tour', waar de groep songs van The Byrds covert. Vrijdag in Paradiso. Na afloop 'VIP club', met de 'birthdayparty' van dj Spider Willem.

Vrijdag in de Melkweg een 'HQ-party', met dj's Tom Harding, Steve Bicknell, Moss, Fred en Paul Jay. Mc: Marxman.

Carlijn en Jurriaan draaien vrijdag in de Mazzo. De weer actieve Echo & The Bunnymen geven zaterdag een concert in Paradiso. Voorprogramma: Superfurry Animals.

Butter featuring 'Diamond' speelt zondag in Paradiso in Amsterdam (dj's: Precise en Shy Rock); de Engelse indie-groep Mogwai staat zondag in de kleine zaal van Paradiso.

Den Haag

Vrijdag in het Paard 'Jungle versus', met dj's Dave Tipper, Dodgy Dog, Deckjunkie en anderen; dj Oliver Bondzio (Hardfloor) draait zaterdag in het Paard.

Deventer

Kiss My Jazz speelt vrijdag in het Burgerweeshuis.

Eindhoven

Wes treedt zaterdag op in de Effenaar.

Enschede

Atak organiseert vanavond in de Catacombe 'Basic grooves', met dj's Bacterie en St. Joris; punkbands NRA en Human Alert spelen vrijdag in de Catacombe.

Groningen

De metalgroep God Dethroned speelt vanavond in Vera; woensdag in Vera Cheater Slicks.

SITP en Space Marines spelen zaterdag in Simplon.

Haarlem

Bluesgroep Barrelhouse speelt vanavond in het Patronaat.

Zaterdag in Stalker 'Pink heaven', met dj Natarcia.

Nijmegen

'Onderstroom' heet de speciale editie van 'Planet Rose', zaterdag in Doornroosje. Met Ohm Sweet Ohm en dj's Mauricee, Pure, Peter K. & Hansz, The Dark Messsenger From The White Side e.a.

Rotterdam

Vrijdag in Nighttown 'Future', met dj Michel de Hey en gast-dj Remy.

Zaterdag in Nighttown 'The Tube', met 'the ultimate UK garage showcase tour'. Dj's: Scott Garcia en Tony Trax.

In Ahoy' zaterdag een optreden van John McEnroe, nadat hij een demonstratietenniswedstrijd heeft gespeeld met Yannick Noah. (Het concert op 1 maart in Amsterdam komt hiermee te vervallen.)

Tilburg

Vrijdag in het Noorderligt een Zappa-night, met The Grandmothers en het trio Palinckx, van Kemenade en Palinckx.

Zaterdag in het Noorderligt 'The Lab', met dj's Paradise, Flipjack en Remski.

Zondag in het Noorderligt een punkmiddag met de groepen I Against I, NRA, Dollybirds, Undeclinable Ambuscade en Travolta's.

Utrecht

Van Dik Hout geeft vanavond een concert in Tivoli; zaterdag Brotherhood Foundation.

Gary Barlow staat op 4 maart in Muziekcentrum Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden