Politiek correct

'Het huwelijk' staat in de belangstelling en natuurlijk waardeert niet iedereen deze belangstelling. Misschien moeilijk voor te stellen, maar er zijn ook mensen die de 'Oranjemanie' juist heel erg kunnen waarderen....

GELEEN Tina Bakker

Als grote voorstander van de monarchie - nee ik ben echt geen bejaarde integendeel zelfs en ook geen sukkel die iets opgedrongen kan worden - vind ik dat wij een evenwichtige balans hebben gevonden tussen de politieke 'macht', die bij de volksvertegenwoordiging ligt, en de representatieve taken die door de koninklijke familie waargenomen worden.

Het koningshuis vind ik een mooie tegenhanger voor machtswellustige personen die zich de rol van president al heimelijk toebedeeld hebben. De monarchie is een bindende factor in de samenleving, die ontstaan is uit ons culturele erfgoed. Dat is toch zeker ook iets waard!

De antimonarchisten zoeken dan ook alles na om iets te vinden dat de monarchie kan schaden, zo niet omver kan werpen. Zo ook het verkeerde Videla-regime dat constant tegen Máxima wordt gebruikt. Ten tijde van het Videla-regime bekommerde Nederland zich ook niet om de martelingen, verdwijningen, Dwaze Moeders, waarom nu opeens dan wel? Is dit om de wereld te laten zien hoe politiek correct wij wel niet zijn? Beetje schijnheilig. We moeten deze mensen helpen uit naastenliefde en niet uit politieke correctheid.

Laten we voor een keer eens genieten van een nationaal feest in een democratisch land.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden