Column

Politiek-correct Belgistan vond mijn bevindingen schandalig

Ik noem het wel eens heel deftig verslavingscarrière maar het komt erop neer dat ik het grootste deel van mijn leven gewoon een ordinaire junk was. De politiek correcte term 'gebruiker' weiger ik te gebruiken.

Beeld Gabriël Kousbroek

Mijn coke en heroïne (wit & bruin in de volksmond) kocht ik enkel bij Marokkanen in 020-west want die hadden nou eenmaal betere spullen dan de Surinamers.

Ik meen overigens enkele van mijn ouwe dealers herkend te hebben tussen de jihadisten van IS, maar alle baardmannen lijken op elkaar, net als kale kerels en dikke wijven.

Junk dus.

Als ik niet scharrelde en hosselde tussen de kansenparels, studeerde ik Hebreeuws, Arabisch, islam en Midden-Oostenkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Dat ging makkelijker mét dope dan zonder dope. Ik studeerde in 2001 zowaar af, tot grote verbazing van vriend en vijand. Mijn doctoraalscriptie handelde over de salafistische islam en ik was gespecialiseerd in de Hezbollah, de Moslimbroeders, Hamas en het FIS in Algerije.

Alleen mijn moeder had voorspeld dat het ooit goed met mij zou komen, maar die was met de helm geboren en had nog wat meer gekkigheidjes. Mama had ook voorspeld dat ik schrijver zou worden toen ik hatsiekiedee vanuit de baarmoeder in de couveuse werd geschoven. Die zware opdracht zal er mede toe hebben geleid dat ik aan de dope ging.

Brussel Eurabia heeft ze helaas niet meer kunnen lezen. In dat boek uit 2008 kwamen mijn studie, mijn kennis van Marokkanen en mijn diverse verslavingen op wonderlijke manier samen.

De aanleiding voor Brussel Eurabia was een Waalse junk die zich had opgeblazen in Irak, zonder overigens slachtoffers te maken. Ik vind het ongepast om hier vulgaire Belgenmoppen te tappen, dus dat doe ik dan ook niet.

Muriel Degauque ging de geschiedenis in als de eerste blanke zelfmoordenares van Al Qaida. Zij was clean geworden dankzij haar bekering tot de islam. Ik ben ook niet zo van de methadon en hulpverleners en dacht: als het haar op die manier is gelukt, lukt het mij ook. In 2006 vertrok ik richting Molenbeek en dompelde mij ruim een jaar onder in de salafistische islam.

In Brussel Eurabia concludeerde ik - nog steeds aan de dope - dat het in de moslimenclave Molenbeek wemelde van de verdachte sujetten in malle pofbroeken. De situatie was explosief. Politiek-correct Belgistan vond mijn bevindingen schandalig en bovendien klinkklare nonsens.

Kort na de aanslagen in Parijs zei iemand van de VRT dat ik van ketter profeet was geworden. Kijk, dat had mama nou moeten meemaken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden