Politie werkt te hard en rust te weinig

RIJSWIJK De politie slaagt er nog steeds niet in zich aan de arbeids- en rusttijden te houden. Dit concludeert de Arbeidsinspectie in een onderzoek....

Slechts bij twee korpsen zijn geen overtredingen aangetroffen van de afspraken. Van de afdelingen die bij de 26 politiekorpsen werden geïnspecteerd, waren er 79 niet in orde. In de meeste gevallen lichten de politieagenten de hand met de voorgeschreven hoeveelheid dagelijkse rusttijd. Ook wordt er te veel overgewerkt. In de onderzochte vijf maanden werden 274 waarschuwingen uitgedeeld en 27 boetes.

De politievakorganisatie ACP reageert teleurgesteld. ‘Het verbeteren van de situatie is blijven steken bij een goed voornemen’, constateert voorzitter Gerrit van de Kamp van de ACP. ‘Dit gaat ten koste van de veiligheid en de gezondheid van de politiemensen. Het pleegt roofbouw op ze. Ze zijn niet meer fris als het aan rusttijden ontbreekt en ze twaalf uur achter elkaar hebben gewerkt.’ Van de Kamp hoopt dat de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst, zich dit probleem aantrekt. (ANP)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden