Politie komt op spoor grote vrouwenhandel

De politie in Nijmegen denkt met de aanhouding van twee vrouwen en een man op het spoor te zijn van een netwerk in vrouwenhandel....

ANP

ANP

NIJMEGEN

De politie hield een 31-jarige vrouw uit Amsterdam aan, die beschikte over tal van valse documenten. In Neede arresteerde de politie een 28-jarige vrouw, die de administratie bijhield. Beide vrouwen hadden gasalarmpistolen in huis. Ook een 42-jarige man uit Meppel is aangehouden. De drie waren bekenden van elkaar.

In maart van dit jaar stuitten agenten tijdens een routinecontrole in de Nijmeegse rosse buurt op een 28-jarige Dominicaanse vrouw die verklaarde dat zij onder dwang in de prostitutie werkte. De verdachten bedreigden haar met fysiek geweld en het bekendmaken van haar illegale status en valse identiteitspapieren.

Kort daarna vond de politie in dezelfde buurt een meisje van vijftien jaar uit Nigeria. Zij was door dezelfde groep mensen onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt. Vaak spiegelden de verdachten de vrouwen voor dat zij in de horeca konden gaan werken. Volgens de politie zijn er meer slachtoffers, die echter niet durven te praten.

De politie heeft de Dominicaanse en Nigeriaanse op een schuiladres ondergebracht. De Dominicaanse kreeg van het ministerie van Justitie voor de duur van het onderzoek een legale status. Zij verklaarde dat de verdachten ook dreigden dat zij haar familieleden in de Dominicaanse Republiek iets zouden aandoen. De Nigeriaanse is weggelopen van haar schuiladres en sindsdien spoorloos. Naspeuringen van de politie hebben geen resultaat gehad.

De politie werkt met zestien mensen verder aan de zaak. Ook de marechaussee en het Korps Landelijke Politiediensten werken mee. De politie sluit volgens een woordvoerder niet uit dat de verdachten ook in andere grote plaatsen vrouwen in de prostitutie laten werken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden