Politie heeft vermoeden waar lichaam van vermiste Anne Faber ligt

De zoektocht naar de vermiste Anne Faber concentreert zich op een specifieke locatie in de buurt van Zeewolde, Flevoland. De politie vermoedt dat het lichaam van de 25-jarige vrouw daar verborgen ligt. Alle andere zoekacties worden voor nu gestaakt.

De politie zoekt gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Foto anp

Forensische onderzoekers kammen een afgezet gebied uit rondom het Nulderpad, een landweg ten zuiden van Zeewolde. De politie verwacht dat het lichaam van Faber vandaag zal worden gevonden, zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP.

Woensdagavond kreeg de politie een ander gebied in het vizier dan daar waar eerder die dag gezocht was. De omgeving van het Nulderpad is vannacht afgezet. Daar werd één specifieke plek gevonden waar vermoedelijk het lichaam van Faber verborgen is. 'Dit onderzoek gebeurt zorgvuldig om geen sporen te vernietigen en zal langere tijd in beslag nemen', schrijft de politie.

'De forensisch specialisten werken van buiten naar binnen in een straal van 150 meter naar de specifieke plek waar we vermoeden dat Anne Faber ligt', zegt de politiewoordvoerder tegen ANP. 'Eerst wordt met honden en materieel het gebied in beeld gebracht. In dat gebied wordt gezocht naar sporen en grondverstoringen.'

Michael P., de verdachte die zondag werd opgepakt bij de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder, is afkomstig uit Zeewolde. Of het politieonderzoek naar zijn persoon heeft geleid tot de locatie die de autoriteiten nu op het oog hebben, is onbekend.

Hoe meer er duidelijk wordt, hoe meer vragen zich opdringen

De samenleving moest 'zo lang mogelijk' tegen Michael P. worden beschermd, oordeelde de rechtbank in 2011 in een dubbele verkrachtingszaak. Maandag werd de destijds veroordeelde man alweer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber. Wat ging er mis?

Ruim tweeduizend tips kreeg de politie te verwerken sinds Anne Faber elf dagen geleden verdween. Daaronder talloze complottheorieën, bewezen verzinsels en goedbedoelde suggesties om vooral eens te gaan kijken bij dat ene ecoduct of in dat rare leegstaande gebouw. Hoe schat je die op waarde?

Den Dolder is wel wat gewend, vanwege de forensisch psychiatrische kliniek in de omgeving. Maar dat daar een man werd aangehouden die betrokken zou zijn bij de verdwijning van de 25-jarige Anne Faber is het gesprek van de dag. 'Ik ga al lang het bos hier niet meer in.'