Podiumkunsten

Tijdens het Incubate festival in Tilburg zijn nog t/m zondag muziek, dans, theater en beeldende kunst uit de independent culture te bezoeken....

Voorts: Dennis vanavond in Den Haag (Paard), vrijdag in Enschede (Atak) en zaterdag in Hoorn (Manifesto); Paul Weller vanavond in Utrecht (Tivoli Oudegracht); Alain Clark vanavond in Eindhoven (Effenaar); Boo! vanavond in Amsterdam (Melkweg); Jamaica vanavond in Rotterdam (Rotown); Tim Knol vrijdag in Utrecht (Tivoli Oudegracht); Barrelhouse vrijdag in Zaandam (De Kade); Isobell Campbell & Mark Lanegan vrijdag in Amsterdam (Melkweg) en zondag in Eindhoven (Effenaar); Tokyo Ska Paradise Orchestra vrijdag in Amsterdam (Melkweg); Kingfisher zaterdag in Den Haag (Paard); Gare Du Nord zaterdag in Haarlem (Patronaat); Perquisite zaterdag in Rotterdam (Rotown); Brainbox zondag in Den Haag (Paard); Korn zondag in Amsterdam (HMH); Ginger Ninja zondag in Eindhoven (Effenaar), woensdag in Groningen (Vera) en dinsdag in Rotterdam (Rotown); Jackie Leven zondag in Amsterdam (Paradiso); Chatham County Line zondag in Amsterdam (Paradiso); Youth Of Today zondag (15.00) in Den Bosch (W2) en dinsdag in Amsterdam (Melkweg); Blonde Redhead zondag in Amsterdam (Melkweg); Stornoway zondag in Rotterdam (Rotown); Jason Derulo maandag in Amsterdam (Paradiso); Lifehouse woensdag in Tilburg (013); De Dijk woensdag in Utrecht (Tivoli Oudegracht); Raheem DeVaughn woensdag in Amsterdam (Paradiso); Fiction Plane woensdag in Amsterdam (Melkweg).

Dance
Zaterdag in Factory 010 in Rotterdam Hey! met optredens van Kaiserdisco, Loco Dice en Michel de Hey.

Sneakerz Festival rekt de zomer zaterdag nog wat op met een editie bij Aquabest bij Best met o.a. Benny Rodrigues, Yasmin Le Bon, Warren Fellow, Joris Voorn, Erick E, The Partysquad, Darkraver en Opposites. sneakerz.nl

Voorts: vrijdag in Melkweg (Amsterdam) Akufen en The Mole en in de andere zaal Mampi Swift, Drumsound & Simon Bassline Smith e.a.; vrijdag in Trouw (Amsterdam) Disco3000 met Legowelt (live) en Antal en DJ Deep disco; vrijdag in Westerunie (Amsterdam) Meester Moeilijk, Robbert De Hiro e.a.; vrijdag in Studio 80 (Amsterdam) Jason Shae, Pete Bandit, Tevo Howard (live) e.a.; zaterdag in Paradiso (Amsterdam) Earthdance met o.a. Flooting Grooves, Mantra Flow; zaterdag in Trouw (Amsterdam) dj’s Joris Voorn en Edwin Oosterwal; zaterdag in Melkweg (Paradiso) disco met Seymour Bits (live), Tom Trago, Sven & Tettero e.a.; zaterdag Dimitri in Whoosah (Scheveningen); zaterdag in Air Amsterdam Alex Celler, Kabale und Liebe e.a.; zaterdag in NDSM (Amsterdam) DJ Bone, Stu Bro’s e.a.; zaterdag in Studio 80 (Amsterdam) Miro Pajic (live), Egbert (live) e.a.; zaterdag in Mezz (Amsterdam) Cari Lekebusch, Gideon e.a.; zaterdag in Simplon (Groningen) Ben Sims; zondag Ferry Corsten bij BLM9 (Bloemendaal)

Jazz
Het Robisco Festival in de Roode Bioscoop (Amsterdam) heeft de afsluitende vier dagen boeiende concerten op de agenda. Vanavond Martin Fondse met Victoria, morgen Jeroen Zijlstra met band, zaterdag Eric Vloeimans met Ramon Valle en zondag Wolfert Brederode met Binary Orchid.

Voorts: Achim Kaufman Trio Kyrill, feat. Valdi Kolli en Jim Black, morgen in Amsterdam (Bimhuis); Bert van den Brink en Clemens van der Feen, morgen in Den Bosch (Toonzaal); Rita Reys Young at Heart, zaterdag in Amsterdam (Bimhuis); Jungle Boldie, zaterdag in Utrecht (SJU Jazz); Olaf Tarenskeen en Tineke Postma, zaterdag in Den Haag (Regentenkamer); Jeroen van Vliet’s Sikeda, zaterdag in Maastricht (Thembi); Wicked Jazz Sounds Band, zaterdag in Assen (Theater de Kolk); Zwerm, zondag in Eindhoven (Witte Dame); Jazz Orchestra of the Concertgebouw (Gershwin), zondag in Amsterdam (Concertgebouw); Peter Brötzmann’s Full Blast, zondag in Tilburg (013); Go’Head Younes Riad, maandag in Eindhoven (Café Wilhelmina); Toots Thielemans European Quartet, woensdag in Amsterdam (Bimhuis).

Wereldmuziek
Zaterdag speelt in het Tropentheater, Amsterdam de forrógroep Zabumba. Woensdag in Paradiso, Amsterdam, een optreden van Sinas.

Klassiek
Amsterdam, Concertgebouw: 16/9 en 19/9 Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink m.m.v. Till Fellner (piano). Zaterdag gitarist Roland Dyans. 21/9 leden van het Koninklijk Concertgebouworkest met o.a. Liviu Prunaru en Ursula Schoch. 22/9 Barbirolli Kwartet en Signum Quartett met werken van Haydn, Schulhoff en Dvorák.

concertgebouw.nl

Amsterdam, Oude Kerk: zaterdag het Opus Ensemble o.l.v. Coen Stuit. oudekerk.nl

Dordrecht, diverse locaties in de historische binnenstad: Bach Festival met niet alleen muziek van Johann Sebastian Bach maar ook vertalingen van zijn muziek naar eigentijdse genres. Van 17 t/m 26/9. bachfestivaldordrecht.nl

Haarlem, Grote of St. Bavokerk: 21/9 bespeelt Hans Fagius (Zweden) het Müllerorgel. bavo.nl

Rotterdam, De Doelen: zaterdag het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Järvi met de negende van Beethoven. Zondag het Hexagon Ensemble met het programma Franse Klanken. dedoelen.nl

Utrecht, Vredenburg Leidsche Rijn: Radio Filharmonisch orkest o.l.v. Kirill Karabits m.m.v. Simon Trpceski (piano) met werken van Ljadov, Chatsjatoerjan en Prokofjev, 17/9.

Opera
Les vêpres siciliennes van Giuseppe Verdi in regie van Christof Loy door de Nederlandse Opera. T/m 3/10 in Muziektheater Amsterdam. Tournee t/m 21/11. dno.nl

El Greco de Toledo, flamenco-opera van Eric Vaarzon Morel. Tournee t/m 22/10.

ericvaarzonmorel.nl

Muziektheater
Alba’s Bacchanten, is een bewerking van de bekende tragedie van Euripides met Dyonissos in de hoofdrol. Het stuk wordt gespeeld door theatergroep Alba. Van 16 t/m 30/9 in theater de Regentes in Den Haag.

deregentes.nl

We will rock you door Joop van den Ende Theaterproducties en Stage Entertainment is een rockmusical met nummers van Queen. Over jongeren die vechten voor hun eigen rechten, individualiteit en liefde voor muziek. Script en regie: Ben Elton. Met o.a. John Vooijs, Marjolein Teepen, Pia Douwes en Paul Donkers. In het Beatrix Theater in Utrecht voor onbepaalde tijd.

musicals.nl/wewillrockyou

De Kellner en de Levenden van het Rosa Ensemble en Jan Jaap van de Wal naar het boek van Simon Vestdijk. Muziek Daniel Cross en Jeroen Kimman en regie Karina Kroft. In een wachtkamer neemt een groep reizigers het leven door terwijl het wacht op het laatste oordeel. Nog t/m zaterdag in Theater Bellevue in Amsterdam. Tournee t/m 23/10.

rosaensemble.nl

Into the woods door M-Lab. Reprise. Humoristische musical waar verschillende sprookjes van Grimm door elkaar zijn gehusseld. Met tekst en muziek van Stephen Sondheim. Regie: Koen van Dijk. Tournee t/m 4/10. m-lab.nl

Crazy Shopping, musical komedie waarin shopverslaafde vrouwen onder leiding van de jonge dominee Bob bijeenkomen om af te kicken. Met o.a. Miranda van Kralingen, Antje Monteiro, Casey Francisco, Carolina Mout en Tony Neef. Tournee t/m 9/1/2011.

stardusttheatre.nl

Mary Poppins, musical door Joop van den Ende. Voor onbepaalde tijd in Circustheater Scheveningen.

musical-marypoppins.nl

Circus
Rain, the show is hedendaags poëtisch circus door Cirque Eloize uit Canada met acrobatiek, muziek en theater. Morgen en zaterdag in de Lawei in Drachten. Tournee t/m 10/11.

ruuddegraaf.nl raintheshow.com

Cirque stiletto is een circusshow rond Ellen ten Damme. Tournee t/m 23/1.

stardustcircus.com

Theater
Seks is een reeks lunchvoorstellingen van Merel de Groot. Elke voorstelling bestaat uit 15 elkaar opvolgende taferelen. Elke voorstelling in de reeks is eenmalig. De bezoeker kan zijn ticket inleveren voor een nieuw ticket en zo de voorstellingen meerdere malen bezoeken. Gespeeld door Ank Daamen, Adelheid Roosen, Roel Swanenberg e.a. Van 21/9 t/m 10/10 in Theater Bellevue in Amsterdam. theaterbellevue.nl

Richard III van Shakespeare wordt door Orkater gespeeld op muziek van Tom Waits. Van 22/9 t/m 12/10 in Stadsschouwburg Amsterdam.

orkater.nl

Dorp is een nieuwe productie van Feikes Huis waarin Annelies van Hullebusch haar geboortedorp nabouwt in maquettes en het verhaal vertelt over waarom een mens besluit zijn dorp te verlaten. Van 18 t/m 26/9 in het Ostadetheater in Amsterdam. ostadetheater.nl

De Wijze Kater, satire van Heijermans door Het Toneel Speelt. Regie: Jaap Spijkers. Het derde toneelstuk in de Herman Heijermans-cyclus. Mark Rietman speelt in deze komisch boosaardig sprookje de rol van de wanhopige en veelgeplaagde koning. Camilla Siegertsz kruipt in de huid van de kater. Tournee t/m 15/12.

hettoneelspeelt.nl

Blaarkoppen, gespeeld in het weiland over het werk van dichter en essayist C.O. Jellema. Over het veranderende landschap, de werking van het geheugen en de blikken van een Blaarkopkoe. T/m 25/9 in de weilanden van boerderij Ande Niedijk in Enumatil (Groningen).

overmorgenland.nl

Halverwege gedraaid door Het Zuidelijk Toneel van Magne van den Berg gaat over de dood een broer en zus die na de dood van hun ouders in hun ouderlijk huis gaan wonen. Als de man van de zus haar terug komt halen, vertelt ze over de keuze om bij haar broer te blijven. Regie: José Kuijpers. Tournee t/m 15/10. hzt.nl

Marslanding door Frascati Producties. Andrea Bozic regisseert de live televisie uitzending van de eerste bemande marslanding. Twee presentatoren leiden u door een avond met unieke filmfragmenten, live simulaties en gesprekken met de astronauten in de ruimte. Moderator Jan van den Berg spreekt elke avond met verschillende studiogasten uit wetenschap, gaming industry en politiek. T/m 18/9 in Frascati Amsterdam. Daarna tournee t/m 15/10.

marslanding.nl

The Other Hand door O.T. Theater naar het boek van Chris Leave over hoe een ontmoeting tussen een Britse vrouw en een Nigeriaans meisje beider levens verandert. Lizzy Timmers regisseert Tom Struyf en Romana Vrede. T/m 19/9 in O.T. Theater in Rotterdam.

ot-rotterdam.nl

Tocht, van Arjan Ederveen toont twee vrouwen (Jack Wouterse en Arjan Ederveen) die worstelen met verlies, eenzaamheid, loslaten, vergeten, de dood en de tijd. Regie: Alize Zandwijk. Reprise t/m 2/10 in diverse theaters.

rotheater.nl

Antigone Kreon Oidipous door Toneelgroep Amsterdam. Haalde in 2009 de Volkskrant theatertoptien: ‘De jonge Thibaud Delpeut stortte zich op Sofokles en maakte een frisse voorstelling waarin hij de acteurs van Toneelgroep Amsterdam tot verrassend spel wist te inspireren.’ Herneming t/m 18/9 in Stadsschouwburg Amsterdam, daarna 21 en 22/9 in Stadsschouwburg Groningen en 24 en 25/9 in Schouwburg Arnhem. toneelgroepamsterdam.nl

Retour Hollandse Spoor door het Nationale Toneel van Nazmiye Oral, Gerardjan Rijnders en Michel Sluysmans. Johan Doesburg regisseert o.a. Meral Olat en Victoria Koblenko in realityshow over het leven van Hagenezen van diverse pluimage en achtergrond met het panorama Mesdag als decor. Met live-muziek. T/m 9/10 in het Nationale Toneelgebouw in Den Haag.

nationaletoneel.nl

Kleinkunst
In een ander licht door Stef Bos. Met liederen uit het gelijknamige radio/tv project van de NCRV en het Metropole-orkest. Tournee t/m 31/5/2011. stefbos.nl

Kamps & Kamps 1 door Tim en Wart Kamps. Tournee vervolg t/m 4/12.

hummelinckstuurman.nl

Hete vrede door Claudia de Breij. Tournee vervolg t/m 26/5/2011.

claudiadebreij.nl

Ridder door Eric van Sauers. Tournee vervolg t/m 23/1.

ericvansauers.nl

Terug bij af door Richard Groenendijk. Tournee vervolg van 17/9 t/m 23/12.

richardgroenendijk.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden