Player

De verkering tussen Josje van K3 en Gert van Samson deed, toen zij een paar maanden geleden aan ging, veel stof opwaaien, want: veel saillante details. Gert was tenslotte iemand die jarenlang beroepsmatig gesprekken had gevoerd met een langharige knuffelhond (Samson). En Josje is van K3. En K3 is weer het bezit van Gert, want Gert is de baas van Studio 100, de fabriek die, behalve K3, ook Mega Mindy, Piet Piraat en Kabouter Plop heeft uitgekotst, waardoor jonge ouders dag in dag uit het lied Kusjesdag in hun hoofd hebben, of anders wel de tune van de Kabouterdans.


O, en Gert is 44 en Josje is 26. O, en Gert deed het eerder al met Karen van K3. Er was dus nog maar één K die Gert nog niet afgewerkt had.


Kortom, spannend materiaal, maar het was van korte duur, want Studio 100 (Gert, dus) heeft deze week laten weten dat Gert en Josje 'in de best mogelijke verstandhouding' uit elkaar zijn gegaan. Wat is dat voor verstandhouding, vraagt uw sterrenkijker zich trouwens af.


Uw sterrenkijker vroeg zich ook af of Gert er nog steeds zo uitziet als in de tijd dat hij een langdurige monogame relatie met Samson had: nerderig, bleek, met een grote bloes en spijkerbroek van de verkeerde wassing.


Wat blijkt: Gert is op zijn oude, rijke dag een soort van lekker ding geworden. Met het geld dat hij met Piet, Plop en Mindy heeft verdiend, heeft hij jukbeenderen weten te verkrijgen en een stoppelbaard en ongetwijfeld een stylist die hem strakke grijze pakken aanraadt. Gert is een player geworden.


Moraal van dit verhaal: zelfs als je jarenlang met een knuffelhond praat op de Vlaamse tv, kan het toch nog allemaal goed komen.


NIJD


We blijven in de wereld van de succesvolle meisjesbands: de Spice Girls waren even bij elkaar. Gelukkig niet om een wereldtournee aan te kondigen, maar om de musical Viva Forever te promoten, waarin hun liederen aaneengesmeed zijn tot een lopend verhaal over een meisje dat haar droom volgt, beroemd wordt en worstelt met wie zij is en wie zij werkelijk wil zijn. Belangrijker dan deze intrigerende verhaallijn: 'De cast zingt onze liedjes beter dan wij', aldus Scary Spice tijdens de persconferentie in Londen.


De bijeenkomst was van korte duur, want Victoria Beckham moest haar baby instoppen en die baby was in Los Angeles. Bovendien schijnen de vrouwen onderling veel last te hebben van haat en nijd, en kunnen ze niet lang in één ruimte verkeren. De honderden journalisten moesten daarom zo veel mogelijk eigen interpretatie loslaten op de enkele woorden die de vrouwen loslieten, en op hun lichaamstaal.


Zo schreven de kranten veel over het feit dat Victoria Beckham, oftewel Posh Spice, zich weer arrogant opstelde, want zij bleef bij de fotosessie een paar centimeter van de groep staan, en sloeg niet, zoals de rest, een arm om iemand heen. Wat uw sterrenkijker betreft, bleek uit de foto's vooral dat je nooit in de artiestennaam Baby Spice voor jezelf moet kiezen. Vooral niet als je in je volwassen leven sprekend gaat lijken op een getergde Engelse huisvrouw uit Stoke-on-Trent.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden