Plan AOW: ‘Langer leven, betekent langer werken’

Een AOW-leeftijd die gekoppeld wordt aan de levensverwachting. Dat bekent dat werknemers geleidelijk langer zullen moeten doorwerken.

Van onze verslaggeefster Elsbeth Stoker

Volgens betrokkenen zijn dit ingrediënten van het AOW-compromis waarover de sociale partners op het moment discussiëren. Voor 1 oktober moet de Sociaal-Economische Raad – onafhankelijke deskundigen, werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers – een alternatief presenteren voor de verhoging van de AOW-leeftijd. Vakbonden zijn fel tegen het kabinetsplan om de AOW-leeftijd op te trekken naar 67 en zo 4 miljard euro te besparen.

Onder veel overige SER-leden leeft echter het gevoel dat langer doorwerken de enige optie is om deze voorziening betaalbaar te houden. Deze week heeft een groep onafhankelijke SER-deskundigen gewerkt aan een compromisvoorstel in de hoop het moeizame SER-overleg vlot te trekken.

Behalve een geleidelijke verhoging van de normleeftijd, wordt ook gekeken naar hoe de pensioenleeftijd omhoog kan. Daarnaast zou het mogelijk moeten worden voor werknemers om zelf het AOW-moment te bepalen. Of je krijgt de uitkering op je 65ste, of je werkt langer door en ontvangt op je 67ste een hogere AOW.

Volgens een betrokkene leveren deze plannen alleen de beoogde besparing van 4 miljard euro op als er ook naar andere posten wordt gekeken. Zo circuleren er plannen voor verdere fiscalisering van de AOW en het afschaffen van allerlei ouderentoeslagen.

Een eis van de bonden is om de AOW-uitkering welvaartsvast te maken, oftewel ze bepleiten een hogere AOW-uitkering. Nu stijgt de uitkering voor ouderen mee met de cao-lonen. De werknemers willen dat deze mee stijgt met zowel de cao-verhoging als met incidentele loonstijgingen, aldus ingewijden. Over de precieze uitwerking wordt nog gediscussieerd.

Naarmate de deadline nadert, maken de bonden en werkgevers elkaar verwijten dat ze onvoldoende bereid zijn tot een compromis. Achter de schermen wordt door SER-leden druk overlegd. Voorvrouw van FNV Agnes Jongerius zei gisteren dat de kans 95 procent is dat de SER eruit gaat komen. Werkgevers laten zich somberder uit. Zij noemen het een ‘wonder’ als er nog een akkoord komt.

Minister Donner (Sociale Zaken) werkt inmiddels aan plannen voor als de SER er niet uitkomt. Het kabinet wil snel een knoop doorhakken over de kwestie.

In veel omringende landen is de pensioenleeftijd al verhoogd. Zo is in Noorwegen de spilleeftijd 67, maar de Noren kunnen kiezen om tussen hun 62ste en 70ste met pensioen te gaan.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden