Pizzawraps met zalm, rucola en roomkaas

Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Pizzawraps met zalm, rucola en roomkaas (hoofdgerecht voor 2 personen).

Als ik een beginnende moestuinier één gewas kan aanbevelen, dan is het wel 'raketkruid', rucola. Niet die eenjarige watjes-rucola die in de meeste zaadzakjes zit, zoek naar de vaste rucola Roma, met prachtig gele, honingzoete bloemetjes. Vaste rucola is winterhard, komt elk jaar eind maart trouw op, breidt zich gemakkelijk uit en je kunt er de hele zomer van oogsten. Enig probleem: zodra het warm wordt, schiet-ie gemakkelijk door. Gewoon afknippen, dan groeien de blaadjes weer aan. De bloemetjes kun je in de sla doen. Vaste rucola is wel pittiger en scherper dan de eenjarige rucola die je in de supermarkt koopt.

Rucola groeit als een raket, daarom verbaast het me altijd dat winkelrucola zo duur is. Na salades met rucola, bergen boterhammen met kaas, rucola en mayonaise en pasta en pesto met rucola (nooit te veel verhitten, dan wordt het bitter) herinnerde ik me een gouwe ouwe: wraps met rucola, roomkaas en gerookte kip. Beetje afgezaagd, maar wel erg lekker en met gerookte zalm nóg beter, vind ik. Om het een beetje modern te maken rolde ik de wraps niet op, maar bakte ze heel kort knapperig en serveerde ze als pizza. Als u ze niet wilt bakken, maar wel wilt rollen, snijd de vulling dan wat kleiner. Gerookte zalm kun je als kant-en-klare blokjes kopen of als een stuk dat je zelf in flinters kunt verdelen. Snijd kip in dunne reepjes. De bloemetjes maken het toch nog helemaal 2017.

Ingrediënten

- 4 (meergranen)wraps
- olijfolie
- 125-150 g kruidenroomkaas (bv. Boursin), op kamertemperatuur
- half bekertje zure room à 125 ml
- half bosje bieslook, fijngeknipt
- 50-75 g rucola, grof gehakt
- 100 g gerookte ASC-zalm of gerookte biologische kip, in blokjes of flinters/reepjes
- handje bieslook- en/of rucolabloemen, kleine viooltjes of zelfs madeliefjes

Bereiding

Verwarm de wraps even in de oven of droge koekenpan en laat ze afkoelen. Of bak ze kort om en om iets bruin in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Laat ze afkoelen en krokant worden. Roer roomkaas, zure room en bieslook goed door elkaar. Besmeer de wraps gul met dit mengsel. Verdeel eerst de rucola over de wraps, daarna de zalm/kip en bestrooi tenslotte met de bloemetjes. Van bieslookbloemen en madeliefjes knip je de bloemblaadjes af, rucolabloemetjes en viooltjes gebruik je in hun geheel. Serveer de (krokante) wraps plat als een pizza, of rol ze op en snijd ze schuin doormidden.

Reageren? volkskeuken@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden