Philips kruipt in Amsterdam achter garage De Snelheid

Philips wil niet zomaar naar Amsterdam, of zelfs maar naar de 'zuidas' van die stad, nee, Philips wil per se achter Saab-garage De Snelheid zijn hoofdkantoor hebben....

Volgens het blad Vastgoedmarkt heeft Boonstra een half jaar geleden persoonlijk, doch gesteund door zijn president-commissaris Floris Maljers, het architectenbureau De Jong, Hoogveld De Kat uit Utrecht opdracht gegeven een plekje te zoeken. Er waren meer plaatsen geschikt, maar over het achtererf van garage De Snelheid zijn al onderhandelingen gaande.

Het lijkt er zelfs op dat Philips' verklaring dat het dicht bij financiële knappe koppen wil zitten, letterlijk moet worden genomen. Want ook ING wil volgens Vastgoedmarkt zijn raad van bestuur in het Zuiderhof vestigen, al overweegt ING ook nog gewoon een naburige kerk op te kopen en dat te vervangen door zijn eigen tempel.

Zeker is nu wel dat Boonstra Amsterdam niet heeft gekozen omdat het een koopje is. 'Deskundigen' schatten dat Philips enkele tientallen miljoenen per jaar duurder uit zal zijn dan in Eindhoven. Daarbij komt dat voor het huidige hoofdkantoor van Philips moeilijk een huurder te vinden zal zijn. In Eindhoven is nu al een leegstand van enkele tienduizenden vierkante meters kantoorruimte, aldus het blad.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden