Personeel werven in Big Brother-huis

De kippen van het Big Brother-huis in Almere scharrelen in de tuin en de camera's hangen nog aan de plafonds, maar verder lijkt de woonkamer niet meer op de ruimte waar Karin, Ruud en Bart zich maandenlang verveelden....

'De weekopdracht: Creëer een websmart applicatie voor remote maintenance', schreeuwt de paginagrote advertentie al weken. Zoals de Big Brother-kreet 'nomineren' inmiddels tot in de politiek is doorgedrongen, lokken bedrijven personeel tegenwoordig met een weekopdracht, alleen heet die dan heel chic'collaborative engineering'.

'We bouwen bij sollicitatiedagen een funfactor in', zegt woordvoerder Dirk Nijdam van TAS, 'anders komen er aanmerkelijk minder mensen opdagen'. Hij geeft toe dat het vinden van personeel 'heel moeilijk, ontzettend moeilijk, het allermoeilijkst' is. Dus komen pas afgestudeerde studenten naar de Arena waar ze een gratis rondleiding krijgen, solliciteren zij in het Cobra-museum bij een werkgever die ze een Corneille meegeeft, of doen zij hun analytische test in een autoshowroom, waar de geslaagden direct met een lease-auto naar huis mogen rijden.

Nadeel is wel, zegt Nijdam, dat de nodige gekken op sollicitatiedagen afkomen, zoals de 69-jarige bloemist van het koninklijk huis die graag de slaapkamer van Bart en Ruud eens van dichtbij wilde bekijken.

'Ik wil geen baan', zegt freelancer Rob Beelen eerlijk. 'Ik wil gewoon het huis van mijn favoriete tv-serie van binnen zien.' Zijn collega heeft voor de gelegenheid een fototoestel meegenomen. 'Als ze me een baan aanbieden, is dat mooi meegenomen, maar daar kom ik niet voor'.

De nieuwe manier van werving en selectie in de IT-branche heeft zogenaamde funhoppers doen ontstaan: mensen die van de ene sollicitatiedag naar de andere reizen, voor een digitale camera, een gratis abonnement op een glossy tijdschrift of, zoals Koen Molkenboer, gewoon om op een ludieke manier ervaring met solliciteren op te doen. Volgens Molkenboer is de krapte op de arbeidsmarkt zo groot, dat zijn hbo-opleiding de studierichting informatica heeft moeten schrappen wegens gebrek aan gekwalificeerd personeel.

'Mensen werven zonder geintje lukt haast niet meer', stelt Nijdam. 'Wie dat nog doet, loopt hopeloos achter. Zeker in onze branche.' Dus om het nog gekker te maken, biedt TAS zijn sollicitanten 24 uur lang de gelegenheid om de psychologische test af te leggen, op elk gewenst tijdstip. Wie dat wil, mag vier uur 's nachts naar het Big Brother-huis komen, al is dat, volgens de woordvoerder, 'gelukkig' nog niet voorgekomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.