Personeel veilt zichzelf op Internet

Natuurlijk kan de interactieve werkzoekende in Amerika de ruim 230 duizend vacatures op de arbeidsmarksite Monster.com gaan afstruinen. Maar een beetje onafhankelijk talent biedt zijn diensten sinds Independence Day, 4 juli, aan via de Monster Talent Market....

Bart Dirks

Het idee is simpel: maak je kwaliteiten kenbaar, noem je uurprijs en laat je inhuren door de hoogste bieder. Opdrachtgevers hebben vijf dagen de tijd om een bod uit te brengen. Afspraken kunnen binnen een paar uur beklonken zijn en dan aan de slag.

Volgens de online-vacaturebank hebben zich al meer dan tienduizend Amerikanen ingeschreven en zijn enkele honderden bedrijven geïnteresseerd. 'We hebben er niet eens reclame voor gemaakt. Dit wordt een absolute hype', pocht het Internetbedrijf.

Maar de belangstelling voor de personeelsveiling blijkt tot donderdag uiterst bescheiden. Hoogstens een paar duizend belangstellenden melden hun kunde en prijs op de personeelsveiling. Een handvol kopers heeft een bod gedaan.

De Award Winning Marcom Director uit Seattle noch de Corporate Communications Specialist uit Honolulu mag zich op een bod verheugen. Ook jurist Eagle Johnson, die voor minimaal 35 dollar per uur aan de slag wil, zit nog zonder werk. De tijd begint te dringen, want zijn inschrijving sluit over één dag, 13 uur, 28 minuten en 12 seconden, zo meldt Monster.com.

Computerspecialisten zijn bij de werkgevers duidelijk het populairst. Van de 561 IT'ers die zich presenteren, hebben er vijf een bod ontvangen. De applicatieprogrammeur die de richtprijs van 80 dollar in zijn hoofd had, moet het doen met een bod van 16 dollar.

Een webstekbouwer uit Boston heeft meer geluk. Hij kan voor 75 dollar een klus doen, terwijl hij 35 dollar vroeg.

Eenmaal, andermaal, verkocht?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden