Peroxideblond

La Cocotera Chardonnay 2009..

Onno Kleyn

Waarom Omdat het soms wel eens lekker is om niet voor dat ranke en subtiele te kiezen. De chardonnay van La Cocotera, uit de Valle Central in Chili, is misschien een tikkeltje dellerig, peroxideblond, met een parfum van ronkend tropisch fruit, boter en een hint van vanille die gezien de prijs wel van wood chips moet komen, snippers eiken die men in een maxi-theezak in de wijn hangt, als voordelige imitatie van rijping in vaten.

Smaak De groene-aspergetaart smaakt allesbehalve groen. Meer boterig en vol. Net als de wijn. Geoefende proevers zullen bemerken dat hij net niet helemaal droog is: perfect bij de taart. En bij kip en milde kaas en nog zo wat. Nee, rank is hij niet. Maar wel erg lekker. Om tegenaan te leunen na een zware werkdag.

Verkrijgbaar bij C1000, 2,99 euro.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden