Peking werpt zich op als scheidsrechter tussen VS en Noord-Korea | Wat is de lekkerste diepvriesmargherita?

Goedenavond. Trump tweet, Noord-Korea schiet, Peking roept op tot kalmte, en niemand luistert. Deze status quo bevalt de Chinezen matig, maar een status quo is nog altijd beter dan verandering. En stond er vanavond pizza op het menu, maar was de bodem niet goed? Omdat een goede pizza daar bij staat of valt, testten wij de beste diepvriesmargherita's.

Een militaire parade in Noord-Korea op 9 augustus. Beeld afp
Een militaire parade in Noord-Korea op 9 augustus.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Moeten de inwoners van Guam zich zorgen maken om dreiging Noord-Koreaanse raketten?
Guam is het stukje Amerika dat het dichtst bij Noord-Korea ligt. Op 3.400 kilometer afstand om precies te zijn, ruim binnen bereik van de Noord-Koreaanse Hwasong-12-raketten. En daarom is het tropische eiland in het oog van de storm beland.

Vechtscheiding dreigt na geruzie tussen PvdA en VVD over extra geld leraren
Het demissionaire kabinet Rutte II dreigt op de valreep toch nog te vallen. VVD en PvdA ruziën over een beetje extra geld voor leraren. Genoeg voor een vechtscheiding?

Kabinet verwerpt Belgische aantijgingen: fipronil pas op 19 juli aangetroffen in Nederlandse eieren
Op 19 juli is voor het eerst fipronil in Nederlandse eieren aangetroffen. Dezelfde dag is het kabinet daarover geïnformeerd door de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Over een anonieme tip in november aan de NVWA over het reinigen van stallen met fipronil is wel overleg gevoerd door een reeks instanties, maar toen was er 'geen aanleiding te denken dat fipronil in eieren of kippen terecht zou komen'.

Subsidie voor Amsterdamse huiseigenaren die van aardgas afstappen
Om Amsterdam in 2050 aardgasloos te krijgen, geeft de gemeente subsidies aan huiseigenaren voor het laten verwijderen van hun gasaansluiting. Met deze stap betrekt de gemeente naast woningcorporaties ook huiseigenaren bij de energietransitie die vorig jaar werd ingezet. Voor de subsidies maakt het college van B en W 5 miljoen euro vrij.

Video van de dag

Een onmogelijk schoonheidsideaal in Hollywood? Vrouwen zijn niet de enige die er last van hebben. De eerste Hollywoodacteurs waren destijds vooral slank. Nu tel je zonder keiharde blokjesbuik en minimaal vetpercentage als mannelijke acteur niet meer mee.

Vanavond op tv

In La grande bellezza (Canvas, 22.25 uur), door ons beoordeeld met vijf sterren, kijkt Jep Gambardella met groeiende afstand en verbittering naar het lege luxeleven dat hij en zijn vrienden leiden. Een duidelijk gestructureerd verhaal biedt de film niet, maar het is het mooiste Rome dat u ooit op film heeft gezien. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Als dit datacentrum uitvalt, komt Nederland tot stilstand
Het heeft wat van het geldpakhuis van oom Dagobert: het nieuwe datacentrum AM4 van Equinix. Dat beheert de data van honderden bedrijven en overheden. En als dit uitvalt? 'Dan komt het grootste deel van Nederland plat te liggen.' (+)

Peking werpt zich op als scheidsrechter tussen VS en Noord-Korea, en dat is al heel wat
Trump tweet, Noord-Korea schiet, Peking roept op tot kalmte, en niemand luistert. Deze status quo bevalt de Chinezen matig, maar een status quo is nog altijd beter dan verandering.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Schaf de bio-industrie af, dat is pas doeltreffend
Waarom wachten tot het prijsgeprikkelde consumenten collectief blieft om minder biefstukjes te eten? Als politici zouden besluiten dat dieren en planeet voldoende hebben geleden, waarom dan niet gewoon wetten en regels maken die de boel beter beschermen?

Hoogste tijd voor een herwaardering van moderne 'zwarte kunst'
Het Londense Tate Modern wil met de tentoonstelling Soul of a Nation de consequente onderwaardering van 'zwarte kunst' rechtzetten. Het is zeker een begin. (+)

Muhammed Ali van Andy Warhol in het Tate Modern. Beeld
Muhammed Ali van Andy Warhol in het Tate Modern.Beeld

Dit zijn de lekkerste diepvriesmargherita's
De Volkskrant test of proeft op onregelmatige basis. In deze aflevering proeft ons pizzatestpanel pizza Margherita uit het vriesvak van de supermarkt. 'Het gaat niet alleen om de bodem', die overigens helemaal niet krokant hoort te zijn. (+)

In Italië kunnen regels en wetten de liefde niet temmen
Jarl van der Ploeg en zijn vriendin kijken op een terras naar een zoenend stelletje van een jaar of 16. 'Italiaanse stelletjes bezitten, zeker als ze jong zijn, de gave alle stervelingen in hun omgeving het gevoel te geven preutse stakkers te zijn', schrijft hij in zijn column. (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden