Update

Pedoseksueel Sytze van der V. moet terug naar cel

Pedoseksueel Sytze van der V. uit Eindhoven moet terug naar de gevangenis. Hij moet drie maanden van zijn voorwaardelijke celstraf gaan uitzitten omdat hij een woning die hem was aangeboden heeft geweigerd.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

'De enig mogelijke oplossing voor begeleiding door de reclassering kon daarom niet worden bereikt', oordeelde het gerechtshof in Den Bosch vandaag. De uitspraak is gelijk aan de vordering van het Openbaar Ministerie.

Van der V. weigerde het huis omdat er bekenden wonen en zijn verleden snel zal uitlekken. De flat was bovendien niet geschikt omdat er veel allochtonen wonen die hem wegpesten of erger. Bovendien liggen er een kinderdagverblijf en zwembad in de buurt. De rechters oordeelden dat veel van zijn bezwaren ook gelden voor andere woonruimten.

Als Van der V. weer vrijkomt uit de gevangenis, resteren nog zes maanden voorwaardelijke straf. Het hof bepaalde vandaag dat hij na vrijlating zijn adres moet doorgeven aan de reclassering en huisbezoeken moet toestaan tijdens zijn proeftijd.

De pedoseksueel weigerde tot dusver zijn adres te geven uit vrees voor uitlekken van zijn verblijfplaats, gevolgen voor zijn veiligheid en burgemeesters die hem een gebiedsverbod opleggen zoals eerder gebeurde. Het gerechtshof bepaalde daarom dat de reclassering het adres van de pedoseksueel niet aan de gemeente mag doorgeven als er aanwijzingen zijn dat een burgemeester een gebiedsverbod wil opleggen.

De Eindhovenaar is onherroepelijk veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens. Na vrijlating uit de gevangenis in 2009 legde de gemeente Eindhoven hem een gebiedsverbod op. Sindsdien leidt de pedoseksueel een zwervend bestaan.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden