Patiënten met bed en al verhuisd naar nieuw ziekenhuis

De 69 patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht bleven woensdag tijdens de verhuizing gewoon in hun bed liggen. Voor de ernstig zieke kinderen was het vervoer in hun eigen bed noodzakelijk....

Van onze verslaggeefster

UTRECHT

Het nieuwe kinderziekenhuis, dat plaats heeft voor 220 kinderen, is gisteren in gebruik genomen. Het 110 jaar oude gebouw in de Utrechtse binnenstad was te klein en voldeed niet meer.

In het nieuwe ziekenhuis is rekening gehouden met de wensen van de kinderen. Een gedeelte van de balies is laag, zodat de kinderen mee kunnen kijken, de ramen in de deuren zitten voor volwassenen op kniehoogte, zodat de patiënten kunnen zien wie er aan komt.

Onder begeleiding van twee motoragenten vertrekt 's ochtends om vijf uur de eerste met ballonnen versierde vrachtwagen.

Om elf uur wacht de elfjarige Muygan Rezai in haar rolstoel op de verhuizing. Muygan, die onlangs een nieuwe nier kreeg, kan zich moeilijk voorstellen hoe het er in haar nieuwe kamer uit zal zien. Het enige dat het uit Afghanistan afkomstige meisje precies weet, is dat ze kamer 15 krijgt.

Een halfuur later ligt ze op haar nieuwe kamer bij te komen. De nieuwe televisie, die standaard boven ieder bed hangt, vindt ze het allerleukst.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden