Pastoor gaat niet akkoord met vertrekregeling AZ

Alex Pastoor gaat niet akkoord met de door AZ aangeboden vertrekregeling. Het liefst wil de 47-jarige trainer terugkeren bij de club die hem vorige week ontsloeg.

Willem Vissers
Alex Pastoor. Beeld anp
Alex Pastoor.Beeld anp

Volgens directeur Louis Everard van spelersvakbond VVCS voorziet het voorstel van AZ niet in de geëiste publiekelijke rehabilitatie van Pastoor. AZ voerde verschillende redenen aan voor het ontslag.

Eerst moest hij weg omdat Pastoor niet akkoord ging met de aangeboden contractduur. Hij mocht voor de rest van het seizoen hoofdtrainer zijn, als opvolger van Marco van Basten, die op zijn beurt assistent zou worden. Pastoor wilde een verbintenis voor twee jaar, overeenkomstig zijn oorspronkelijke contract als assistent-trainer. Later oordeelde AZ dat Pastoor of zijn zaakwaarnemer Oosterveer bedrijfsgevoelige informatie over Van Basten had gelekt. Weer later heette hij oncollegiaal te zijn.

'Niet voldaan aan gebruikelijke criteria'
Everard meldt dat in het voorstel ook niet wordt voldaan aan de gebruikelijke criteria voor de afkoop van trainerscontracten. Everard: 'Namens Alex is aangegeven dat terugkeren nog steeds zijn insteek is. Indien terugkeer niet mogelijk is, hecht hij in de eerste plaats aan rehabilitatie, in combinatie met een in de trainersbranche gebruikelijke regeling.'

Lees meer over AZ en Pastoor vandaag in het sportkatern van de Volkskrant: Wat betekent integriteit eigenlijk?

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden