Pas Verschenen

Voor het eerst opgenomen in de Marco Polo-reeks: Kroatische Kust, samengesteld door Susanne Sachau. Uitgever is Van Reemst; prijs euro 5,95....

Van stedengidsen krijgen de uitgevers geen genoeg. De ANWB lanceert een nieuwe reeks, de zogeheten Stylecity, met uiteraard een originele visie op populaire metropolen, in dit geval Londen en Parijs. Kleurenfoto's, kaarten, adressen en beschrijvingen per wijk zijn de kenmerken die niet echt nieuw in de oren klinken. Per deel euro 19,95.

In gezelschap van de 21-jarige Russin Polina maakte Anna Brouwer twee lange reizen door Rusland. Polina zag haar geboorteland zes jaar eerder voor het laatst, voor Brouwer is het de eerste kennismaking. Onderweg leggen ze verbindingen tussen het communistische verleden van het land en het verleden van Polina's familie . Land van gebroken beloftes is zodoende evenzeer reisverslag als geschiedschrijving geworden. Uitgever is Sirene, prijs euro 18,95.

Santiago de Compostela blijft zowel pelgrims als schrijvers in spe trekken. Vader en zoon Van den Hoogenhoff liepen in 1994 van Westmaas naar Spanje, 2100 kilometer in 79 dagen. Hun boek over die tocht heet De andere weg naar Santiago. Het tweede deel van het boek is het persoonlijk relaas van vader Merijn over zijn roomse achtergrond. Het boek is in eigen beheer uitgegeven en voor euro 14,95 te koop bij bezoekerscentrum Klein Profijt en boekwinkels in de Hoeksche Waard; info 0186-61.09.78 of 57.17.10.

In Siciliaanse reis doet de Amerikaanse schrijfster Francine Prose een geslaagde poging het Italiaanse eiland en zijn bewoners te doorgronden. De Rainbow-uitgave is het resultaat van de samenwerking van National Geographic en uitgever Muntinga. Prijs euro 17.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden